Cercar en aquest blog

dilluns, 18 d’abril del 2016

Tramuntanart 2016

dibuixos claudi













Adjunto, amb plaer, les bases de participació a la nova edició del Tramuntanart.





BASES TRAMUNTANart 2016 VIIè Aniversari

 
1- VII Mostra d’Art Contemporani “TRAMUNTANart”, que se celebrarà a la façana de mar i platja del Port de la Selva, durarà 8 dies, concretament del diumenge dia 5 de juny al diumenge dia 12 de juny del 2016. El dissabte 4 de juny es començaran a fer activitats complementàries a la mostra. Els artistes que desitgin començar a muntar la seva obra el dissabte cal que ho comuniquin o ho especifiquin a la fitxa.
2- Hi podran participar artistes de qualsevol edat i país en qualsevol disciplina artística: escultura, instal·lacions, fotografia, performances, dansa, poesia i música.
3 - El tema ha d’estar relacionat amb el vent o amb les seves conseqüències sobre el paisatge, la fauna, flora, material urbà o l’ésser humà, però també es pot enfocar cap a aspectes com l’aerodinàmica, indumentària de pescadors, els estris de pesca, etc.
4 - La inscripció és gratuïta, però està limitada a 80 espais, per la qual cosa us aconsellem que envieu la vostra sol·licitud per reservar l’espai tan aviat com us sigui possible.
5 - La participació podrà ser a nivell individual o col·lectiu i l’espai destinat és de 6x6 m., però també disposem d’arbres, la platja o l’aigua.


6 - Pels artistes interessats hi ha locals per exposar durant tota la setmana. Els interessats haurien de trucar-nos abans del 15 de maig.
7 - La coordinació del TRAMUNTANart agrairan que les propostes siguin creatives, contemporànies, per donar el màxim de nivell, serietat i prestigi a la mostra i al propi artista.
8 - Cada artista haurà de pensar l’idea i fer una petita memòria del projecte que haurà d’enviar juntament amb la sol·licitud a tramuntanart@elportdelaselva.cat, o Ajuntament del Port de la Selva, Carrer del Mar, 1, 17489 Port de la Selva, abans del 15 de maig del 2016.
9 - Cada participant haurà de realitzar la seva proposta sobre el vent al seu taller, o bé fer-la in situ, tot tenint en compte que té temps fins les 12:00h del diumenge dia 5 de juny, hora en què es farà la inauguració del Tramuntanart.
10 - Per qualsevol dubte de descàrrega, aparcament, etc. podeu dirigir-vos al punt d’informació: dissabte 4 de juny a partir de les 17 h o diumenge a partir de les 8 h.


11 - S’editarà un fulletó amb el programa, el títol de l’obra, la ubicació i les dades de contacte de l’artista, en el cas que us interessi que hi apareguin. Cada artista el rebrà 8 dies abans del TRAMUNTANART i per Internet. Juntament a aquest fulletó amb el plànol de situació, programa i relació de participants, rebreu una invitació que podreu reenviar a les vostres amistats i clients.
12 - L’organització del TRAMUNTANart garanteix la difusió de l'esdeveniment a diferents mitjans de premsa escrita, radio i TV i, posteriorment té previst fer-ne
un catàleg amb fotografies de totes les obres, que s’enviarà a tots els artistes a la tardor del 2016.
13 - El TRAMUNTANart no és una fira, ni un premi de pintura amb jurat. No hi ha ni guanyadors ni perdedors: hi guanyen l’art i la cultura. Sí és una mostra d’art contemporani, una trobada d’artistes de trajectòria consolidada i d'artistes joves, que es reuneixen per experimentar amb el vent i passar una jornada agradable, intercanviar opinions i viure l’art en estat pur en contacte amb la natura, la seva essència.
Es tracta de Land Art, un happenning, una actuació de l’home sobre la natura, en aquest cas, per desafiar el vent.
14 - Les obres podran vendre's per compte de l’artista, sense cap tipus d’interès per part de l’organització. Cada artista podrà deixar informació, catàlegs, CV, etc. en els punts d’informació i a l’Oficina de Turisme, per promocionar-se.
15 - Les intervencions de músics, poetes, dansa i instal·lacions a l’aigua o efímeres que es puguin degradar, s’hauran de realitzar el diumenge dia 5 de juny, però no obligatòriament la resta de dies.


16 - El gruix de les obres sòlides que puguin aguantar els factors climatològics, es vigilaran les 24 h. del dia i es podran recollir a partir de les 17:00 h. del diumenge dia 12 de juny del 2016. Aquest any hi ha a disposició dels artistes la possibilitat d’exposar la seva obra en un espai interior, quan la naturalesa de l’obra ho requereixi, cal especificar-ho a la fitxa.
17 - Els fotògrafs hauran de portar 4 fotografies de 30x40 cm muntades sobre cartró ploma o similar sense emmarcar, 16 pinces o el sistema que desitgin per penjar-les i una cartel·la amb el nom de l’autor, el títol de les obres i les seves mesures.
18 - La resta d’artistes fixos hauran de portar una pedra d’uns 20x40 cm. (que farà de cartel·la) amb el seu nom i el títol de l’obra.
19 - L’organització té contractada una assegurança, però no contempla el deteriorament de les obres per pluja, insolació o vent.
20 - La inauguració serà a les 12:00h del diumenge dia 5 de juny de 2016 i seguidament es farà un dinar on hi estan convidats tots els artistes.
21 - L’Associació de Restauració i Comerç (ARC), farà preus especials als restaurants i hotels per els artistes que vulguin passar alguna nit al Port de la Selva. Properament us passarem una relació de restaurants, càmpings i hotels de l’Associació.
22 - La participació al TRAMUNTANart suposa la plena acceptació d’aquestes bases.


Isabel Buscató Costa
Ajuntament del Port de la Selva
Àrea de cultura

Cr. Mar, 1
Tel. 972 387025 // 606757909
Fax. 972 387073




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada