Cercar en aquest blog

dijous, 12 de maig del 2016

Vaixells de joguina

dibuixos caudi
El Museu Marítim de Barcelona presenta la  nova exposició temporal: Vaixells de joguina (1870-1939) 
 
  Mostra més d’un centenar d’objectes de la col·lecció privada de l’arquitecte mallorquí Antoni Juncosa i Aysa. 

La col·lecció Juncosa és considerada com una de les més importants d’Europa sobre aquest tema. Està formada per més de quatre-centes peces, que daten d’entre finals de segle XIX i primera meitat del segle XX. A l’exposició se’n podrà veure una selecció de 127 peces. 
  La mostra té com a objectiu apropar la cultura marítima a través del lleure infantil i revalorar la joguina com a document històric, subratllant la importància de les joguines fetes i construïdes al nostre país. A més, dels vaixells de la col·lecció Juncosa, es podran veure peces del Museu del Joguet de Catalunya, el Museu Etnològic de Barcelona, el Museu de les Terres de l’Ebre i el Museu Marítim de Barcelona, així com objectes d’altres col·leccionistes particulars.  
 
Cal destacar, que al voltant de l’exposició es desenvoluparan diferents activitats: la conferència Vaixells de joguina adreçada a la gent gran, i activitats de cap de setmana adreçada a nenes i nens com els tallers: El bot de vent i Vaixells estampats per aprendre a construir una joguina. 
 En paral·lel, l’MMB organitzarà una inauguració infantil, el dimecres 29 de juny a les 17.30 h, adreçada a les famílies, amb visites autoguiades i tallers de vaixells.
 
L’exposició  Vaixells de joguina (1870-1939) es podrà veure del 20 de maig al 9 de gener de 2017, a les Naus de les Drassanes del Museu Marítim de Barcelona. 
http://www.mmb.cat/ 
 
   
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada