Cercar en aquest blog

dijous, 21 de juliol del 2016

CONGRÉS D’ARQUITECTURA 2016

dibuixos claudi














el coac presenta EL CONGRÉS D’ARQUITECTURA 2016

·         El Congrés, que ha estat escalfant motors les darreres setmanes, es perllongarà fins el novembre. 



·         L’organitza el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) amb la col·laboració de més de seixanta organitzacions.

·         Per promoure la participació, s’allunya del format habitual d’aquests esdeveniments i combina un debat obert en línia amb trobades presencials.

La sostenibilitat, la rehabilitació del patrimoni construït, els processos participatius, el dret a un habitatge digne o el dret a una ciutat equitativa, són alguns dels temes que ja s’estan debatent en el Congrés d’Arquitectura 2016, que ha estat escalfant motors les darreres setmanes.


El Congrés, es perllongarà fins el novembre i serà un espai de trobada on professionals, ciutadans i institucions reflexionaran sobre un nou posicionament de l’arquitectura per donar respostes als reptes socials, mediambientals i econòmics.



Organitzat pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i amb la col·laboració de més de seixanta organitzacions, per promoure la participació, el congrés s’allunya del format habitual d’aquests esdeveniments i combina un debat obert en línia amb trobades presencials. Estarà format per un conjunt d’accions que facilitaran compartir coneixement, establir àmbits de debat i facilitar la difusió als arquitectes, altres professionals i la resta de ciutadans. 


Amb la implicació d’aquestes seixanta organitzacions, associacions, institucions i universitats, el Congrés ja assoleix el seu primer objectiu, mobilitzant a l’entorn de l’arquitectura per posar de relleu conjuntament els seus valors i establir un compromís amb aquests i amb la societat.


Amb el Congrés de 2016, el COAC continua una tradició iniciada l’any 1931. Des d’aleshores, en nou ocasions s’ha organitzat un esdeveniment d’aquesta naturalesa. El darrer Congrés es va celebrar fa vint anys, coordinat pel COAC i la Unió Internacional d’Arquitectes (UIA), amb gran èxit de participació.



Espai Congrés, un punt de trobada

L’Espai Congrés vol ser un punt de trobada entre el món físic i el món virtual de la pàgina web del Congrés i les xarxes socials. Ubicat a la planta baixa i l’altell del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, és un punt de trobada on tornar a reviure els actes, interactuar a través de xarxes o tornar-los a debatre. El congrés és una activitat extraordinària respecte l'activitat habitual del Col·legi, i el projecte guanyador del concurs obert, ¨dressing up¨, vol vestir de festa els espais comuns del Col·legi, deixant clar el caràcter extraordinari del que ha de succeir en els propers mesos i convidant tothom a entrar-hi, coneixe’l i participar-hi.


L’adaptació ha estat el resultat d’un concurs obert el passat mes de juny i executat durant les últimes setmanes per l’Ariadna Perich i el Roger Such.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada