Cercar en aquest blog

diumenge, 21 d’agost del 2016

De punts i ratlles des d’un altre jo

dibuixos claudi
La Galeria Sicart informa: 



Inauguració, dissabte, 27 d’agost de 2016 a partir de les 7 de la tarda, a la Galeria Sicart.

Ramon Sicart
 De punts i ratlles des d'un altre jo

Ramon Sicart


                                          
dibuix claudi
De punts i ratlles des d’un altre jo és la segona exposició individual de Ramon Sicart a la galeria després de Natures mortes, mostra fotogràfica realitzada el 2003. Està format per dibuixos de diferents mides de les sèries Ocells, El fil d’Ariadna, i Impacte, realitzats a bolígraf sobre paper entre 2013 i 2016, així com un vídeo. El títol, amb clara al·lusió irònica al llibre de Kandinsky (2) i a les teories freudianes, reivindica el traç, -imperfecte i pulsional, monotament reiteratiu-, per provocar tensions alhora que descàrregues emocionals des de la seva realització.

expo Sicart
 
dibuix claudi
El punt de partida dels dibuixos de la sèrie Ocells és un vídeo gravat a les terres de l’Ebre el mes de març de 2013 que es mostra a l’exposició. En aquest cas els dibuixos estan fets colpejant el bolígraf contra el paper per expandir el punt i crear harmonies que es contrauen i s’expandeixen, talment el vol dels ocells.

obra Sicart
El fil d’Ariadna és un treball obsessiu que tindria les seves arrels en les Marañas dels anys 90 d’Antonio Murado i en treballs de Ruth Morán posteriors al 2006, així com en algunes de les composicions musicals d’Steve Reich o John Cage. Al contrari del mite, a El fil d’Ariadna, el dibuix rota obstinadament sobre ell mateix creant una sensació d’embull dins l’horror vacui de l’obra. De fet, el seu inici és fer la prova de si el bolígraf guixa bé sobre el paper i només s’atura quan no queda cap espai en blanc. 

dibuix claudi
Impacte, el treball més recent, basat en experiències reals, consisteix en traçar línies des d’un punt fins a l’extrem del paper. El resultat provocat oscil·la entre l’efecte expansiu d’una explosió i l’impressió emocional intensa que et captiva i t’engoleix.

dibuix claudi
http://www.galeriasicart.com/ 

expo Sicart
dibuix claudi





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada