Cercar en aquest blog

dilluns, 22 d’agost del 2016

En la mort de Benet Rossell

dibuixos claudi
L'atzar ha fet que el naixement del meu net, Lars, avui, que m'ha fet avi per segona vegada, hagi gairebé coincidit, amb un dia de diferència, amb la mort, ahir, de l'estimat artista Benet Rossell, per demostrar-me, una vegada més, que els sentiments tristos es combinen amb els alegres en una imprevisible barreja emocional, que presideix, habitualment, el moviment de totes les nostres vides.


Lars
Benet Rossell

Recullo informació sobre la mort d'en Benet, mentre recordo la força de la seva personalitat i d'un caràcter esclatant que només la seva pròpia grafia creativa podia arribar a explicar profundament.



Mor a Barcelona l'artista lleidatà Benet Rossell als 78 anys a causa de l'ELA, l'Esclerosi Lateral Amiotròfia. Escultor, pintor, poeta i fins i tot home de teatre, la seva petjada a Lleida es veu en forma d'escultures. L'última, "L'Arbre Paer" davant els Camps Elisis.


D'estil difícilment classificable, va formar-se com a artista a Paris als anys 60, va viure una temporada a Nova York fins que va tornar a Catalunya. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, en destacava la seva versatilitat com a artista.


obra Rossell

Nascut a Àger, tenia una forta vinculació amb la ciutat de Lleida. Tot i això, en cap de les dues grans escultures que hi té hi figura ni el nom de l'escultura ni tampoc el nom de l'autor.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada