Cercar en aquest blog

dimecres, 3 d’agost de 2016

Festa del Càntir d’Argentona

dibuixos claudi
Argentona celebra una nova Festa del Cantir i n'informa puntualment:

La tradicional Festa del Càntir d’Argentona es celebra el proper dijous 4 d’agost al municipi del Maresme. Com a novetats d’aquesta 66a edició destaca l’Aixecadeta, versió infantil del concurs d’aixecada de càntirs, i el trasllat d’aquestes activitats a la plaça de Vendre, amb l’objectiu d’acostar aquests concursos amb la resta d’activitats de la Festa del Càntir, organitzades en el marc de la Festa Major d’Argentona.
La Festa del Càntir se celebra coincidint amb el dia de sant Domènec. Durant tot el matí, es fan els actes de més tradició, com la renovació del "vot de poble" per part de l'alcalde de la vila, la benedicció de les aigües de la font de sant Domènec, la benedicció i venda del "càntir de l'any" i els jocs de força i enginy a l'entorn de l'aigua i el càntir.Una de les activitats més populars i refrescants és l'aixecada de càntirs, en què els concursants han de beure d'una sèrie de càntirs de mida cada cop major

   
La prova més important és la gran aixecada de càntirs, en què els concursants han de beure d'una sèrie de càntirs de mida cada cop major. El més gran fa més d'un metre d'alçada i ple pesa 200 kg. Les inscripcions per al concurs d’aixecada de càntirs, tant infantil, com d’adults, estan obertes al Museu del Càntir, per a tothom que vulgui participar-hi.


El càntir d'aquesta edició està dissenyat pel ceramista maresmenc Claudi De José. Es tracta d'una peça de cos arrodonit molt actual fet amb la tècnica del motlle, en què el broc, la nansa i el galet s'integren perfectament amb la forma ovoide del conjunt de l'obra. El càntir d’enguany beneït es pot adquirir per 17 euros a la parada del costat de la font de Sant Domènec un cop fet l’acte de benedicció de la font i dels càntirs. El punt de venda es traslladarà davant de la Biblioteca a partir de la tarda i la resta de dies de la Festa Major d’Argentona.


Claudi De José
 Per a més informació:

Museu del Càntir d’Argentona
Tel.: 937 972 152


1 comentari: