Cercar en aquest blog

diumenge, 18 de setembre del 2016

Renoir entre dones

dibuixos claudi
La Fundació MAPFRE informa:

Renoir
obres Renoir











A partir del 17 de setembre, podràs gaudir d’aquest innovador recorregut per l’obra de Renoir a través de la interpretació que, al llarg de la seva vida, l’artista va fer de la dona en la seva obra.

Renoir entre dones

"De l’ideal modern a l’ideal clàssic. Colleccions dels museus d’Orsay i de l’Orangerie" 

 

Del 17 de setembre de 2016 al 8 de gener de 2017 

Fundación MAPFRE Casa Garriga i Nogués.

C/ Diputació, 250 08007 Barcelona

  
Aquesta exposició ha estat organitzada i realitzada amb la col•laboració científica i els préstecs excepcionals dels museus d’Orsay i de l´Orangerie.

 
Renoir, a més de pertànyer al grup impressionista i canviar amb ells la història de la pintura, va ser un home sensual i optimista, que va saber envoltar la seva vida de dones i convertir-les en veritables protagonistes de la seva obra. A cada època les va retratar d’una manera diferent: primer va saber entendre a una nova dona a Paris que es vestia a la moda i que llegia i feia coses a més de ballar. Però també va ser el primer impressionista en introduir dones nues als paisatges i pintar-les sota els mateixos efectes de llum. Va saber trobar la bellesa a les mares joves i recrear l’encant d’interiors amb dones i nens. I, finalment, va tornar a trobar una bellesa que volia intemporal i que li retornava a la tradició de la gran pintura amb nus enmig de la natura.
 
 
Renoir entre dones. De l’Ideal modern al clàssic. Colleccions dels museus d’Orsay i de l’Orangerie és la nostra nova exposició a Barcelona i que explica precisament aquesta història d’un món que se situa entre l’afany de modernitat i la necessitat de trobar-se amb el passat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada