Cercar en aquest blog

dimarts, 4 d’octubre del 2016

1.000 m2 de desig. Arquitectura i sexualitat

dibuixos claudi
El CCCB ens anuncia la seva próxima exposició:



«1.000 m2 de desig. Arquitectura i sexualitat», comissariada per l’arquitecta Adelaïde de Caters i la cap d’exposicions del CCCB Rosa Ferré i que es presenta al CCCB del 26 d’octubre del 2016 al 19 de març del 2017, sosté la necessitat de revisar per a la nostra contemporaneïtat la vigència i l’interès d’alguns projectes especulatius radicals que sembla que ens parlen directament des d’una distància, en alguns casos, de més de dos segles.


L’exposició investiga com s’han projectat, construït i imaginat els espais per al sexe en la societat occidental des del s. xviii fins als nostres dies i destaca el paper de l’arquitectura com a motor d’activació del desig. 


Mitjançant unes 250 peces, entre dibuixos i maquetes d’arquitectura, instal·lacions artístiques, audiovisuals, llibres i altres materials, la mostra presenta alguns dels projectes que s’han distingit per la subversió dels models tradicionals i el postulat d’utopies de convivència sexual o espais privats concebuts exclusivament per al plaer. Revisa les propostes de Claude-Nicolas Ledoux, Charles Fourier, Sade, Guy Debord, l’arquitectura radical dels anys seixanta i setanta, Carlo Mollino, Adolf Loos, Nicolas Schöffer, Wilhelm Reich, l’arquitectura de Playboy i l’obra d’arquitectes i artistes contemporanis. 
 
 
Montalegre, 5. 08001 Barcelona
T 933 064 100 / http://www.cccb.org
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada