Cercar en aquest blog

divendres, 14 d’octubre del 2016

Jaume Ribas exposa a Montserrat

dibuixos claudi
Recullo el contingut del correu del Museu de Montserrat que fa referència a l'exposició de Jaume Ribas.

El dissabte 22 d’octubre, a les 12.30h, tindrà lloc a la Sala Daura del Museu de Montserrat la inauguració de l’exposició Absis, de Jaume Ribas (Palou, Granollers, 1944), una pintura per a la contemplació, per a la mirada lenta, profunda i reflexiva. “Ens porta a mirar endins d’un espai insondable, però és alhora paradoxalment superficial, un plànol cec que ens retorna la nostra imatge i ens força a pensar sobre nosaltres mateixos”, afirma el crític d’art Àlex Mitrani, comissari de la mostra. A l’acte hi intervindran el P. Josep de C. Laplana, director del Museu de Montserrat; el comissari de la mostra, Àlex Mitrani; i l’artista, Jaume Ribas.
 
Jaume Ribas


obres Ribas

Aquesta exposició, que es podrà veure fins el 19 de març de 2017, és l’ocasió per descobrir el Jaume Ribas més constructiu. Els seus grans artefactes cromàtics ofereixen la possibilitat d’una sensualitat joiosa i solemne alhora. A una tria de peces acurada, que remarca el seu sentit arquitectònic del color, a la mostra que acull la Sala Daura se li afegeixen les darreres obres del pintor. I aquí Jaume Ribas sorprèn: de l’herència de Matisse i Rothko passa a dialogar amb Motherwell o Soulages. El negre és el protagonista, un negre que no és negatiu sinó ple de delicats matisos. Amb ell, el pintor es concentra en la lògica compositiva d'unes peces de poètica monumental. Una joventut molt propera a l’experiència espiritual emergeix, potser ara, per dialogar amb l’esperit montserratí.


L’exposició Absis és especial perquè esdevé una tria molt acurada de peces de la seva trajectòria i, encara, perquè en ella es presenten les obres més recents, entre les quals hi ha una sèrie que planteja un gir o una derivació interessant en Ribas: una sèrie basada en el negre i el seu contrast sobre el blanc. Són peces molt potents que introdueixen canvis però a la vegada dialoguen amb els seus treballs més coneguts, de dominant clarament sensual i colorista.
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada