Cercar en aquest blog

dimarts, 8 de novembre del 2016

Agustí Centelles al Centre Cultural de Terrassa

dibuixos claudi
Publico contingut del correu que m'envia la Natàlia Chocarro en relació a la immediata exposició d'Agustí Centelles:






Terrassa recupera la crònica de guerra d'Agustí Centelles amb un centenar de fotografies:
 
El projecte Itiner'ART de la Fundació Vila Casas instal·la fins al 8 de gener una exposició de 110 fotografies del reporter al Centre Cultural de Terrassa
 

  
La Fundació Vila Casas es complau a anunciar-vos que el pròxim dijous, 10 de novembre a les 16h., el projecte Itiner'ART celebra al Centre Cultural de Terrassa (Rambla d'Ègara, 340) l'exposició “Agustí Centelles. Una crònica fotogràfica. Anys 30”, que es podrà veure fins al 8 de gener de 2018. 



La mostra, a cura del crític i historiador de l’art Daniel Giralt-Miracle, recull 110 fotografies de la col·lecció de còpies d’autor que la Fundació Vila Casas va adquirir l’any 2010 als hereus del qui és considerat el primentelles fotoperiodista català, que són custodiades per l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona. 

 

El conjunt recupera, en sis àmbits expositius —“República, 1931-1936”; “19 de juliol i l’inici de la Guerra Civil”; “El front”, “Retrats del front”; “Rereguarda” i “El camp de concentració de Bram”—, una memòria visual completa del que van ser els anys 30 al nostre país. Des de l’adveniment de la Segona República fins a l’esclat de la Guerra Civil i la vida dels refugiats als camps de concentració francesos, l’exposició exhibeix instantànies intuïtives i agosarades, amb compromís estètic, dels rostres de milicians, ciutadans anònims i figures clau com Manuel Azaña, Francesc Macià, Lluís Companys, Buenaventura Durruti i La Pasionaria, entre d’altres. 





Les fotografies d’“Agustí Centelles. Una crònica fotogràfica. Anys 30” constitueixen, a més, una selecció realitzada pel mateix Agustí Centelles entre els negatius que va recobrar acabada la guerra i que havien restat fins aleshores amagats a França.




Per a més informació podeu contactar amb:

Natàlia Chocarro Bosom
Cap de Premsa i Comunicació i Adjunta a Direcció d'Art
Fundació Vila Casas
Tel. 93 4817980
c. Ausiàs Marc, 22. 08010 Barcelona
nchocarro@fundaciovilacasas.com


https://es.wikipedia.org/wiki/Agust%C3%AD_Centelles 

lhttps://es.wikipedia.org/wiki/Agust%C3%AD_Centelles 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada