Cercar en aquest blog

dijous, 17 de novembre del 2016

La 1a Jornada Disseny per viure, al Museu del Disseny

dibuixos claudi
El Museu del Disseny de Barcelona es manifesta:


El pròxim 25 de novembre a partir de les 10h i durant tot el dia se celebrarà a l’Auditori del Museu del Disseny la primera edició de la Jornada Disseny per viure que enguany se centrarà en abordar propostes per a la Sostenibilitat Urbana


Actualment el 54% de la població ja resideix en àrees urbanes i la previsió pel 2050 és d’un augment de 2.500 milions de persones a les grans ciutats. Aquest context fa que qualsevol iniciativa que vulgui tenir una incidència real en la població mundial haurà de ser pensada per aquests entorns massificats. Explorar les possibilitats de reduir la nostra empremta ecològica i millorar la qualitat mediambiental és doncs més necessari que mai. Durant aquesta jornada al Museu del Disseny volem visualitzar iniciatives que estan treballant en aquesta línia, aquí i arreu del món. Ho volem fer d’una forma crítica, però alhora oberta i positiva, tenint com a premissa que la primera sostenibilitat necessària és la social. Una ciutat “verda” que gentrifica no és un model sostenible. Disseny social i sostenibilitat han d’anar plegats per a resoldre els reptes que com a societat tenim plantejats. 


La jornada, comissariada per Òscar Guayabero, obrirà amb la conferència Ciutats cosmopolites resilients. Disseny per enriquir els ecosistemes urbans de l’arquitecte Ezio Manzini, fundador de la xarxa internacional DESIS ( Disseny per a la Innovació Social cap a la Sostenibilitat).


Posteriorment, tindrà lloc la presentació de projectes innovadors de disseny social: aplicacions mòbils i eines per millorar la mobilitat, construccions reciclables i col·laboratives, investigacions acadèmiques, els bens comuns i la cultura maker, entre altres propostes. 


Una taula rodona proposarà un debat sobre diferents projectes urbans amb el títol Sostenibilitat Urbana: de les Superilles a l'ecodisseny


El col·lectiu Makea tu vida proposarà un taller de reutilització de materials i codi obert, i finalment, tancarà la jornada la sessió número 27 del PechaKucha Barcelona dedicat també a la Sostenibilitat urbana.



La jornada es planteja amb la voluntat de donar continuïtat al debat i la reflexió engegada al Museu del Disseny a partir de les propostes que recollia l’exposició temporal Disseny per viure. 99 projectes per al món real que va tenir lloc l’any 2015. En properes edicions les jornades de Disseny per viure tractaran temes transversals al disseny social com són l’educació o l’accessibilitat.



Totes les activitats de la Jornada són d’accés gratuït excepte PechaKucha Barcelona

+INFO

Divina Huguet
Premsa
Museu del Disseny de Barcelona
Institut de Cultura

Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38
08018 - Barcelona
93 256 68 00



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada