Cercar en aquest blog

dilluns, 9 de gener del 2017

Un Mar de Terra

dibuixos claudi
Transcric contingut del correu que m'ha enviat l’Associació Ceramistes de Catalunya, relacionat amb una exposició.



Exposició Un Mar de Terra de Judith Pellicer i Xavier Masero a l’Associació Ceramistes de Catalunya.


És la confrontació la causa de la reflexió, o és la reflexió el motor veritable de tot confrontament? L’exposició a la Sala de l’Associació Ceramistes de Catalunya gira en torn aquest concepte.


Un Mar de Terra.

Potser no sempre és veritat que el tot és més que la suma de les parts. Si a la saviesa terrosa de la ceramista experta, pacient i exigent, de la Judith Pellicer, afegim la mirada neòfita de l’artista que contínuament explora, l’afany per trobar estructures i ordenar el món d’en Xavier Masero, la seva incansable recerca de textures per eixamplar la seva obra, arribem a una confrontació creativa de la qual sorgeix una obra diferent, híbrida, mestissa, que barreja la tradició ferma, arrelada a prop, amb l’atreviment creatiu d’inspiració remota i ressons orientals. Potser aquest cop sí, potser la mirada d’en Xavier sobre l’oceà salvatge, tempestuós, no hauria esdevingut mai un Mar de Terra, flotant, volàtil, estàtic i inquietant, si la Judith, generosa, no l’hagués donat suport amb l’ofici i el talent de la seva prestigiosa trajectòria.



La proposta de la Judith i en Xavier ens endinsa en una massa d’aigua, de terra i de contradiccions; una proposta que explora, d’una banda, el paisatge i el seu embolcall cru, la seva fluïdesa atàvica, la serenitat salvatge del color, la seva raó natural; i d’altre, la insaciable inquietud de trobar estructures per apaivagar el nostre afany, la perpètua i irracional recerca de sentit, la mirada insubornable de l’home que contínuament pregunta.



 Inauguració 17 de gener a les 19.00 h

Exposició Des del 17 de gener al 19 de febrer de 2017



Associació Ceramistes de Catalunya
C/ Doctor Dou, 7 baixos 1a
08001 Barcelona
Tel: 93 317 69 06




































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada