Cercar en aquest blog

dimecres, 31 de maig del 2017

La Decapitació de sant Baldiri,

dibuixos claudi















El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) té bones notícies: 
El Museu Nacional adquireix una obra excepcional de Lluís Dalmau gràcies a una donació de la Fundació Palarq
12355-1

Barcelona, 31 de maig de 2017. El Museu Nacional ha adquirit, en una subhasta celebrada avui a Barcelona, la taula de Lluís Dalmau la Decapitació de sant Baldiri, procedent de l’antic retaule major gòtic de l’església parroquial de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), una de les poques obres que es conserven del pintor.


El Museu Nacional ha pogut adquirir aquesta obra excepcional gràcies a la Fundació Palarq, que ha fet donació al museu de l’import íntegre necessari per comprar-la, 125.000 €. El Departament de Cultura ha exercit el dret de tanteig en nom del museu.


Lluís Dalmau, qui fou pintor del rei Alfons el Magnànim, és un dels principals artistes en actiu a mitjans del segle xv a Barcelona. De la seva producció només es conserven dos conjunts documentats: la cèlebre Mare de Déu dels «Consellers», del Museu Nacional d’Art de Catalunya, realitzada entre 1443 i 1445, i  el retaule de Sant Boi, de 1448.

 
L’excel·lent qualitat artística de la taula que ingressa a la col·lecció del Museu Nacional respecte als estàndards de la pintura gòtica catalana, juntament amb l’escassa conservació de les obres de Dalmau, la converteixen en una peça extraordinària dins el context del darrer gòtic.


Oficina de Premsa   

Museu Nacional d'Art de Catalunya
Parc de Montjuïc. 08038 Barcelona
T. +34 93 622 03 60
premsa@museunacional.cat
www.museunacional.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada