Cercar en aquest blog

dimarts, 13 de juny del 2017

El MNAC compra Maspons

dibuixos claudi
El MNAC informa:

 El Museu Nacional compra un conjunt de 200 fotografies d’Oriol Maspons gràcias a la Fundació Nando i Elsa Peretti
 El museu organitzarà el 2019 una gran exposició antològica sobre l’obra del fotògraf barceloní.
El Museu Nacional d’Art de Catalunya ha adquirit un conjunt de 200 fotografies d’Oriol Maspons (Barcelona, 1928-2013) als hereus de l’artista, gràcies a l’aportació econòmica de la Fundació Nando i Elsa Peretti.  


Les 200 imatges, que conformen un conjunt molt representatiu de les diferents etapes de la trajectòria de Maspons, han estat seleccionades entre les obres de l’arxiu que el fotògraf va dipositar al Museu Nacional l’any 2010. 

El Museu Nacional ha arribat a un acord amb la família del fotògraf per a l’adquisició d’aquest important conjunt de fotografies i per a l’organització de la gran exposició retrospectiva que es podrà veure el 2019.


La col·lecció d’obres d’Oriol Maspons que conserva el Museu Nacional està formada per més de 7.000 fotografies sobre paper, realitzades entre els anys 1950 i finals dels anys 1980, a més de negatius i diferents materials fotogràfics. Conté els treballs realitzats per a revistes como ara Interview, l’Oeil o Paris Match. També formen part d’aquest important conjunt algunes de les imatges que il·lustren els tres llibres de la sèrie Palabra e imagen, publicats por l’editorial Tusquets: Poeta en Nueva York, de Federico García Lorca; La caza de la perdiz, de Miguel Delibes, i Toreo de Salón, de Camilo José Cela, tots amb fotografies de Maspons.  

https://es.wikipedia.org/wiki/Oriol_Maspons 
http://www.museunacional.cat/es 





 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada