Cercar en aquest blog

dimecres, 12 de juliol del 2017

Donació d'América Sánchez

dibuixos claudi
Recullo contingut del correu que m'han enviat la Divina Huguet des del Museu dels Disseny de Barcelona, relacionat amb la donació d'América Sánchez:


El Museu del Disseny de Barcelona ha rebut la donació de més d’un centenar de peces i gran part de l’arxiu professional d’América Sánchez.  Guardonat en sis ocasions amb el premi Laus de l’ADG/FAD i el 1992 amb el Premio Nacional de Diseño és un dels dissenyadors gràfics més representatius del nostre país. Especialitzat en la creació de símbols i identitat corporativa, la seva llarga trajectòria abasta també el cartellisme, la tipografia, la publicitat, la senyalística o el disseny editorial.



La donació s’incorpora tant als fons de la Col·lecció de Disseny gràfic amb 116 peces representatives de tota la seva trajectòria, algunes de les quals entraran a formar part de la nova exposició permanent que es prepara pel 2018, com a l’arxiu del Centre de Documentació del Museu del Disseny amb documentació relacionada amb uns 500 projectes des de 1964 fins el 2012. Tot un fons d’obra gràfica que deixa testimoni de la trajectòria i manera de treballar d’America Sanchez que contribuirà al coneixement i l’estudi d’aquesta figura emblemàtica del nostre disseny. 



Juan Carlos Pérez Sánchez conegut professionalment com América Sánchez va néixer a Buenos Aires el 1939.  Format de manera autodidacta, estudiant les publicacions de Josef Müller-Brockmann, va començar a treballar a l’Argentina com a dibuixant a les agències Barnum i Agens, però el 1965 es trasllada a Barcelona on establirà la seva residència i crearà el seu estudi.



Divina Huguet
Premsa
Museu del Disseny de Barcelona
Institut de Cultura

Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38
08018 - Barcelona
93 256 68 00

Segueix-nos a:

Descripció: Descripció: fb  Descripció: Descripció: tw  Descripció: Descripció: pint  Descripció: Descripció: ins

Descripció: cid:image003.gif@01CEC35E.48A0C140



http://graffica.info/america-sanchez/
https://es.wikipedia.org/wiki/Am%C3%A9rica_S%C3%A1nchez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada