Cercar en aquest blog

divendres, 8 de setembre del 2017

"De Vilà i Clara a Vilà-Clara. Família de ceramistes"

dibuixos claudi
Recullo contingut del correu que m'ha enviat en Manel Bielsa en relació amb els plafons ceràmics de Josep Vilà i Clara:




obra Josep Vilà i Clara
El fons del Terracotta Museu de Ceràmica de la Bisbal acaba d'incorporar sis plafons ceràmics realitzats per Josep Vilà i Clara (1910 - 1989). Es tracta d'una nova donació de la Sra. Mª Elena Cuyás, que al 2013 ja va donar al museu una col·lecció de peces de Vilà Clara Ceramistes, amb obres del pare, Josep Vilà i Clara, i del fill, Josep Vilà-Clara i Garriga.



En la major part de les peces apareixen escenes relacionades amb la medicina i la farmacèutica. Cal relacionar aquesta característica amb el fet que moltes d'elles són obres realitzades per diferents encàrrecs del Dr. Eduard Maria Soler Peix, marit de la donant, que va traspassar el 2012 a l'edat de 74 anys.



En la primera donació hi havia un conjunt de peces variades dels dos ceramistes bisbalencs: plates, plats, atuells, rajoles i plafons ceràmics. En aquesta última donació el museu incorpora en el seu fons sis plafons realitzats tots ells per Josep Vilà i Clara.



Des de fa temps l'equip del museu està treballant en una exposició temporal monogràfica de l'obra de Vilà Clara Ceramistes, serà una bona oportunitat per poder mostrar aquestes peces. Està previst que l'exposició es pugui inaugurar el desembre d'aquest any.



Amb aquesta mostra, que es titularà: "De Vilà i Clara a Vilà-Clara. Família de ceramistes", es vol donar la merescuda importància a dos ceramistes de renom internacional, i que amb les seves creacions varen donar relleu i qualitat a la ceràmica bisbalenca. Cadascun en el seu moment i amb un estil propi, varen saber innovar seguint fidels a les tècniques tradicionals de la Bisbal. Josep Vilà i Clara a través de composicions figuratives inspirades en escenes empordaneses com les que es poden observar en algunes d'aquestes peces obres; Josep Vilà-Clara i Garriga amb dissenys geomètrics propers a l'abstracció.



Terracotta Museu
Sis d'Octubre, 99
17100 La Bisbal d'Empordà
Telèfon 972 642 067
www.terracottamuseu.cat
teracottamuseu@labisbal.cat

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada