Cercar en aquest blog

dijous, 4 d’octubre del 2018

Les JEP al Terracotta Museu/La Bisbal d'Empordà

dibuixos claudi








El Terracotta Museu de La Bisbal d'Empordà informa:



Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) se celebren a Europa durant un cap de setmana entre setembre i octubre. L'edició 2018 a Catalunya se celebrarà els dies 12, 13 i 14 d'octubre. Palaus, castells, monestirs, jaciments, jardins històrics, i altres espais patrimonials obriran les seves portes perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i puguin conèixer  en profunditat el seu patrimoni, la millor manera d'aconseguir la implicació social en la seva salvaguarda i valoració. Un cop més, el Terracotta Museu es torna a sumar a la festa del patrimoni cultural i organitza activitats destinades a un ampli conjunt de la població. Entre les activitats d'enguany cal destaca una bicicletada per les xemeneies de la Bisbal, però també s'ha programat la projecció del documental Picant pedra, d'Antoni Martí, l'exposició de vaixelles del Tastaolletes i una jornada de portes obertes que tindrà lloc el diumenge.
El divendres 12 d'octubre projectarem el documental d'Antoni Martí, Picant pedra (33 minuts) que es va realitzar durant la I Cuita de Calç al Forn Gran d'en Turró de Fonteta. Cinquanta anys desprès el ceramista Josep Matés juntament amb un equip de voluntaris ha recuperat aquest antic forn de calç que el 2011 es va declarar Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN). Tot seguit es podrà veure el  seu making of: Per què hem tornat a fer calç? (23 minuts), gràcies al qual podrem descobrir les motivacions i interioritats del projecte i dels seus protagonistes.
El dissabte 13 d'octubre el museu organitza una Bicicletada per les xemeneies de la Bisbal, d'aquesta manera es vol donar a conèixer el patrimoni ceràmic bisbalenc a totes aquells persones amb ganes de moure's i gaudir de la ciutat. Una ruta guiada dins del terme municipal per veure de més a prop aquests elements tant característics del skyline bisblenc. Actualment la població conserva una vintena de xemeneies, grans testimonis de la indústria ceràmica del passat. També hi haurà la possibilitat de veure alguns dels forns que s’hi vinculen i els espais on es troben.
Una de les novetats del Tastaolletes d'enguany serà que el Terracotta Museu acollirà l'exposició col·lectiva per presentar les noves col·leccions de servei de taula de ceràmica. Es tracta d'una mostra on participen els productors de ceràmica utilitària adherits a la marca “Ceràmica de la Bisbal” i/o associats a l'Associació de Ceramistes de la Bisbal. L'exposició es podrà visitar entre el 12 i 28 d'octubre i està coorganitzada per l'Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, el Terracotta Museu i l'Associació de Ceramistes de la Bisbal i Comarca.
Terracotta Museu
Sis d'Octubre, 99
17100 La Bisbal d'Empordà
Telèfon 972 642 067
www.terracottamuseu.cat
teracottamuseu@labisbal.cat



 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada