Cercar en aquest blog

dimecres, 21 d’agost del 2019

Un museu a la deriva

dibuixos claudi
El Museu de l'Aquarel.la de Llançà sembla que va a la deriva:

obres Martínez Lozano

La família de Martínez Lozano denuncia l’abandonament del Museu de l’Aquarel·la de Llançà.

La família de l’artista creu que l’Ajuntament, responsable del museu, no està complint amb els deures de gestió i que el centre pateix abandonament. «No sé si és per ignorància cultural però aquest Ajuntament no té la capacitat per gestionar-lo», diu Eduard Martínez. 

 
La problemàtica que s’arrossega amb el Museu de l’Aquarel·la, després de l’acomiadament del director i net del fundador del Museu J. Martínez Lozano, Eduard Martínez. A preguntes de Guillem Cusí, la regidora de Cultura, Sònia Sarola, no va saber respondre al per què no s’havia convocat la Junta General del Patronat del Museu, després que aquest perdés la figura del director, i no s’hagi aprovat el pressupost per l’exercici 2019 o, fins i tot, s’hagin “descuidat” de la celebració del 30è aniversari del Museu el passat 22 de gener. 


Segons Cusí “a hores d’ara no sabem qui realitza la programació, la gestió o la promoció del Museu. S’han saltat els estatuts, porten més d’un any sense convocar la Junta General que no tan sols no ha aprovat el pressupost 2019, sinó que no tenen coneixement oficial de l’acomiadament del seu Director. Sense aquest el Museu va a la deriva, fins el punt que no han realitzat ni tenen previst realitzar cap acte commemoratiu pels 30 anys de la fundació de l’únic museu de l’aquarel·la de Catalunya”.


El regidor Guillem Cusí (ERC), a l’oposició, creu que l’equip de govern està promovent «un tancament encobert del museu». «El centre està totalment inactiu, sense cap programació expositiva i només amb el conserge de la Casa de Cultura com a personal», es lamenta el regidor, qui creu que això «és un fet molt greu per Llançà» i més «si la idea és obrir la Casa Marly amb tres museus més».


https://ca.wikipedia.org/wiki/Josep_Maria_Mart%C3%ADnez_Lozano




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada