Cercar en aquest blog

dimarts, 10 de setembre del 2019

12ª Fira Mercat Modernista 2019

dibuixos claudi
S'acosta la 12ª Fira Mercat Modernista 2019 de Canet de Mar.


El centre històric fa un salt temporal i torna a l'època modernista. Durant tres dies hi haurà espectacles, rutes, exposicions i tot tipus d'activitats lúdiques, culturals i artístiques relaciones amb aquest moviment.


Des de l’Àrea de Promoció Econòmica s'està organitzant, com cada any, la FIRA MERCAT MODERNISTA que tindrà lloc els dies 13, 14 i 15 de setembre.


Com cada any el centre històric s’impregnarà d'elements, d’ambient, de figuració i de recreació del segle passat i durant tot un cap de setmana podreu gaudir d’actuacions, d’activitats culturals, artístiques, lúdiques, infantils i gastronòmiques, d’espectacles, rutes, exposicions, conferències... i noves propostes que contribueixin a reforçar la singularitat d'aquest esdeveniment.


Aquest any tenim el gust de presentar-vos el cartell guanyador del primer concurs de cartells de la Fira de Mercat Modernista de Canet de Mar. Aquest cartell serà la imatge de la 12a. edició de la Fira, que té com a temàtica principal “El cinema al modernisme”.


Durant el Modernisme el cinema va destacar per apartar-se del realisme, centrant-se en la subjectivitat i en la creació d’efectes visuals que no reflectien necessàriament l’experiència realista. A Europa sorgiren diversos moviments modernistes com el dadaisme i el surrealisme. Molts cineastes modernistes van utilitzar imatges surrealistes per crear reaccions emocionals i psicològiques, però potser el més conegut i gran icona del moviment modernista en el cinema és Charles Chaplin, qui va donar vida a les pel·lícules de cinema mut, amb una gran crítica social sobre les condicions de vida de la classe obrera i marginada.


Per tal d’aconseguir la recreació de l’ambient modernista que la nostra Fira es mereix, us demanem un altre any la vostra implicació: ciutadania vestida d’època, comerços col·laboradors decorant les seves botigues, establiments de restauració oferint plats de l’època i entitats i associacions organitzant activitats que dinamitzin la Fira.


Entre tots podem fer que l’edició de la Fira d’enguany torni a ser un èxit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada