Cercar en aquest blog

dijous, 12 de setembre del 2019

La Processionària del Pi

dibuixos claudi
Lluitem per sobreviure amb les nostres forces naturals contra els nostres habituals grans maldecaps, però, de tant en tant, ens veïem obligats a preocupar-nos de perills petits però significatius, com el que representa la Processionària del Pi. contra els quals ens hem de defensar sense miraments.


 
Jardins, parcs, urbanitzacions i pinedes freqüentades per les persones. En aquests llocs, fins i tot amb baixos nivells de plaga, poden ser aconsellables accions de lluita acausa del seu negatiu impacte paisatgístic i, sobretot, per les molestes urticàries i, en alguns casos, afeccions perilloses, que poden provocar les erugues de processionària, tant a les persones comals animals domèstics.
 
 
 
Les trampes amb llum ultraviolada atrauen ambdós sexes, mentre les trampes amb feromona sexual atrauen només els mascles. Per la gran perillositat de les bosses de l'insecte cal tallar-les amb protecció ocular i dèrmica. Amb una escopeta es pot disparar a les bosses (a l'hivern) per destruir-les i deixar que el fred mati les larves, però això és una pràctica laboriosa, que només dóna bons resultats en àrees petites.
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada