Cercar en aquest blog

dissabte, 11 de desembre del 2010

La velocitat d'Ivó Vinuesa Rocher al Museu de l'Empordà

Des d'avui mareix i fins al 23 de gener de l'any que ve a marxes forçades, pots veure en el Museu de l'Empordà de Figueres, l'exposició "velocitat  v = e/t" d'Ivó Vinuesa Rocher, com a crònica del procés de construcció de tota la gran infraestructura que ha de permetre l'arribada imminent del primer TGV entre Figueres i París.
 L'Ivó viu a Pontós, un poble de 281 habitants de l'Alt Empordà amb un paisatge que des de fa un parell d'anys s'ha anat transformant a causa de la construcció de l'AVE. Ara els camps d'oliveres i boscos de pins convieun amb un viaducte elevat uns 20 m sobre terra, modificant l'antic l'aspecte del territori a una velocitat lenta però definitiva i finalment massa ràpida.


L'Ivó s'ha dedicat a investigar aquesta transformació paisatgística des de la intimitat dels treballadors que l'han feta posssible, endintsant-se en el cor del procés i transitant pel seu paisatge humà per documentar tot aquest projecte que altera els habituals paràmetres espai-temps.


"velocitat v = e/t"  és una instal.lació audiovisual que investiga les múltiples percepciones de la fòrmula v = e/t aplicades a aquest procés de transformació del territori com a testimoni antropològic de la modernització de les línies ferroviaries, mitjançant la recopìlació de filmacions de les obres i dels obrers de l'AVE en el tram comprés entre l'Alt Empordà i la Catalunya Nord, com a darrer pas de la connexió de l'alta velocitat entre Espanya i Europa.

http://www.museuemporda.org/me.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada