Cercar en aquest blog

divendres, 15 d’abril del 2011

Sempre ens quedarà Leonardo

Tot i el desgavell de tota mena que patim actualment, si som sensibles al llenguatge de l'art, sempre ens quedarà Leonardo... da Vinci, naturalment! I si parlo avui del gran Leonardo, és perquè, aquest home sense fronteres va néixer un 15 d'abril, com avui, tot i que de l'any 1452. Ho va fer a Vinci, a la Toscana, i és per això que el nom d'aquesta població l'identifica com a persona i el projecta universalment a través del temps i de l'espai.


Leonardo és el paradigma de l'Home del Renaixement com a geni universal, filòsof humanista amb curiositat il.limitada i gran força creativa. Un artista, un científic, un enginyer, un inventor, un anatomista, un escultor, un urbanista, un botànic, un músic, un poeta, un filòsof i un escriptor, convivint, sense fisures, en la seva única i diversa personalitat. Una passada, vaja!


Tot i aquesta gran i diversitat i capacitat creativa en tots els àmbits citats, Leonardo es conegut fonamentalment per la seva pintura, a través, per exemple, d'obres tan populars com La Gioconda, El Sant Sopar o L'Home de Vitruvi, que segur que tens ben impressionades en la teva retina. De fet, Leonardo da Vinci es considerat com el pintor més desatacat de tots els temps, tot i que només han sobreviscut unes 15 obres seves, i com la persona més polifacètica i talentosa en major nombre d'àmbits diferents.


És obvi que Leonardo va saber fer honor al nom de la seva població de naixement, Vinci, guanyant totes les seves batalles vitals, en qualsevol dels seus fronts. L'enhorabona, Leonardo!


Quan sigui gran vull ser com Leonardo da Vinci, i si no pot ser, em conformaria en tenir les belles proporcions del seu Home de Vitruvi o en dibuixar un home tan perfecte com aquell. Vanes il.lusions!

 http://ca.wikipedia.org/wiki/Leonardo_da_Vinci

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada