Cercar en aquest blog

dimarts, 31 de maig del 2011

Debat ceràmic contemporani

Em plau convidar-te al debat ceràmic que moderaré demà, dimecres 1 de juny, a les sis de la tarda, a Artesania Catalunya, entre Pep Duran i Frederic Amat, dos artistes polièdrics contemporanis que han fet últimament interessants treballs ceràmics en col.laboració amb reconeguts tècnics en aquesta matèria, per reflexionar justament sobre aquesta relació entre la creativitat pura del pintor i la funcionalitat creativa que habitualment identifica al ceramista.


En Pep Duran exposa actualment a la Capella MACBA dues peces fetes en col.laboració amb el ceramista Toni Cumella, el "Retaule laic" i la "Peça escrita", sota el títol genèric d'"Una cadena d'esdeveniments", com a reflexió sobre el discurs de la seva obra al llarg de l'ultima dècada, farcida de les imatges i els conceptes que sempre li han interessat, tot exposant els seus punts de vista sobre el paper intemporal i etern de l'art en relació al caràcter finit de la vida, en aquest cas, en un contex sacralitzat que ha marcat fermanent l'essència i la forma final del seu treball.




En Frederic Amat és l'autor del mural "Pluja de sang" que il.lustra l'escala del Teatre Lliure de Gràcia, accentuant-ne el seu caràcter intrínsec de celebració emocional i la necessitat de trencar amb la quotidianitat que el fet teatral i artístic, en general, impliquen.


En Frederic és també l'autor del gran mural d'ulls de la façana de l'hotel Ohla, en un joc visual compartit entre la mirada de l'espectador i la pròpia mirada d'un edifici que et contempla com un èsser viu de mil mirades sensibles a la teva observació.



Tant en Pep Duran com en Frederic Amat són dos creadors contemporanis molt lligats historicament al món de l'escenografia i, tot i que la base primera és la mirada pictòrica, les seves obres contenen sempre aquest concepte d'ocupació de l'espai per ordenar-lo fisicament i, sobretot, emocionalment, fent servir totes les tècniques, els procediments, les matèries, els colors, els referents i les intencions que siguin necessàries per aconseguir els seus objectius.


En sabràs més demà, si et plau acomanyar-nos en aquest debat que vol descobrir la relació entre creació contemporània i la tradicional tècnica ceràmica que contribueix, circumstancialment, a fer-la possible, alhora que conté també elements de creació pura tan significatius com els que animen qualsevol altre camí de l'art contemporani.


http://www.teatrelliure.cat/
http://www.macba.cat/controller.php
http://www.ohlahotel.com/

2 comentaris:

  1. Hola Claudi, d'un bloc a l'altre he arribat al teu i estic molt contenta d'haver-te retrobat.Si puc demà aniré al debat. El nostre bloc (és d'uns quants) es: http/ moltlletraferits.com
    Fins aviat

    ResponElimina
  2. Ja veus que blogs i facebooks de torn ens ajuden a retrobar-nos. Un plaer que sigui així. Demà ens veiem. Un petó.

    ResponElimina