Cercar en aquest blog

dimecres, 18 de maig del 2011

El Natural Urbà d'Albert Gusi

Natural Urbà és el títol de l'exposició que l'Albert Gusi inaugura demà dijous, a  les 19.30h, a la Galeria Fidel Balaguer de Barcelona, amb un interessant recull d'alguns dels sempre sorprenents projectes que ha fet l'Albert durant els últims dos anys, inclosos, naturalment, els més recents, mostrant sempre la seva personal aportació al llenguante fotografic, en intervencions en el paisatge i performances col.lectives plenes d'imaginació, humor, i reflexió, simpàtica i profunda alhora, sobre la nostra relació amb l'art, la cultura i la vida en general, en relació directe amb el territori, més o menys natural, i la ciutat, més o menys artificial.


D'aquesta manera tindré, i tindràs, el plaer de veure per primera vegada a Barcelona, i per primera vegada completa, tota la sèrie de fotografies que l'Albert va fer per a la seva "Aproximació a una Geografia Cultural Catalana" ubicant personatges significatius de la cultura catalana contemporània (entre els quals hi figurava jo pel meu paper d'habitual comunicador cultural des de Catalunya Ràdio) en indrets naturals que contrastaven normalment amb allò que els seus cognoms indicaven i que els envoltaven de manera especialment significativa, per destacar més la relació ( a la pràctica sovint inexistent) entre el personatge de cultura i una determinada realitat natural. En el meu cas "Puchades" (pujades), la foto em mostra al bell mig d'un camp erm i pla, tocat amb quatre matolls, sota un cel just i un sol de justicia.


Entre altres projectes, l'Albert, planteja, en aquesta exposició, un itinerari inèdit per Barcelona amb l'objectiu d'aconseguir trobar el Pirineu amagat a la ciutat comtal. Com? La resposta la trobarem demà tot contemplant aquest "Natural Urbà" de l'Albert Gusi a la Galeria Fidel Balaguer.


Destaco també el projecte "Un Nou Camp a Sant Jaume de Frontanyà" quan, l'any 2008, coincidint amb el concert que va fer Bruce Springsteen a l'estadi del Futbol Club Barcelona, que va significar la desaparició dels elements propis d'un camp de futbol per convertir-se senzillament en un espai natural útil per al concert, l'Albert va clonar aquest terreny futbolístic amb tots els seus detalls sobre un camp d'herba de Sant Jaume de Frontanyà, el municipi més petit de Catalunya, que durant un parell de dies va poder lluïr, en el seu petit territori, tot un autèntic Nou Camp, amb tots els detalls habituals, escuts inclosos!


Descobreix ara, a la Fidel Balaguer, l'intens itinerari creatiu d'un Albert Gusi que ha aconseguit moure muntanyes amb la seva mirada, la seva força de voluntat, l'eina fotogràfica, i la participació entusiasta de molta gent. L'enhorabona Albert!

www.galeriafidelbalaguer.comhttp://www.albertgusi.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada