Cercar en aquest blog

dissabte, 14 de maig del 2011

L'arruga és bella

Recordo, com si fos avui mateix, el lema que l'any 1980 va començar a identificar la filosofia i la praxis del disssenyador i empresari de moda Adolfo Domínguez "L'arruga és bella". Gairebé mai no he planxat la meva roba, però encara ho vaig fer menys des d'aleshores, quan portava alguna de les seves creacions, de luxe assequible, o portés el que portés, o porti el que porti, encara avui.


I si recordo avui aquell famós lema, és perquè en un dia com avui, 14 de maig, però de 1950, naixia justament Adolfo Domínguez Fernández a Puebla de Trives (Orense). Allà passaria la seva infantesa en el taller de sastreria dels seus pares, per traslladar-se més tard a Santiago de Compostela, per estudiar Filosofia i Lletres, i una mica després a París i Londres, per ampliar els seus coneixements d'Art i Cinema, alhora que entrava en contacte amb els moviments ecologistes, que després marcarien fermament la seva sensibilitat i tot el seu món creatiu.


L'Adolfo torna a Orense cap als anys 70 i crea la seva empresa tèxtil amb l'obertura de la primera botiga Adolfo Domínguez a Espanya, que avui es correspon amb la línia AD-Hombre. Des d'Orense, l'Adolfo exerceix actualment el càrrec de president de l'empresa internacional que compta ja amb més de 600 botigues arreu del món. Sembla que només calia començar a caminar per fer-ho finalment de manera tan clara i nítida, tot i que l'arruga sigui bella!


Adolfo Domiguez va ser el primer dissenyador espanyol que va llançar una col.lecció de perfums amb el seu nom, de la mateixa manera que va diversificar paral.lelament el seu camp de creació en ámbits diferents com ara la marroquineria, la roba interior i les ulleres. Que els seus dissenys vestissin els actors de la popular sèrie televisiva Miami Vice, també va contribuïr poderosament a donar-li gran projecció internacional i molta fama.


Al conegut lema "L'arruga és bella" s'hi van afegir després d'altres de clar contingut i preocupació ecològica, com ara "No som propietaris de la Terra, sinò els seus fills" o "Encara que tu puguis pagar-ho, la Natura no pot". Lemes que coincideixen plenament amb la implicació d'Adfolfo Domínguez en iniciatives com el "Manifest Ecològic" de l'any 2008, o la "Política del Benestar Animal" de 2010.


Amb els vestits arrugats, com sempre, i la cara una mica més arrugada que quan vaig descobrir el bell lema corresponent, i imaginant-me que cada dia que passa sóc més bell que l'anterior, perquè sóc més vell i una mica més arrugat, et deixo en mans de l'Adolfo Domínguez, aquest fantàstic filòsof i ecologista tèxtil, que ha pogut projectar els seus poders xamànics per mitjà dels seus ben resolts dissenys de moda. Xapó!

 http://www.adolfodominguez.com/indexAD.php?id_doc=Home&est=0&id_est=0&lg=ES&tod=no

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada