Cercar en aquest blog

dissabte, 11 de juny del 2011

Aurèlia Muñoz, en el record

Si recordo avui Aurèlia Muñoz és perquè, maluaradament, acabo rebre la noticia de la mort d'aquesta gran persona i admirable artista que va saber crear un llenguatge propi, com a pionera, primer, de la renovació del tapís creatiu i de l'art textil, en general, i, després, com a sensible manipuladora manual del paper en totes les seves múltiples dimensions i subtils possibilitats escultòriques.



Tan natural era la seva sensibilitat escultòrica, com els materials que va fer servir, les fibres tèxtils i el paper, com natural el resultat final de la seva capacitat de tocar materials, formes i colors, amb les seves privilegiades mans.



Nascuda a Barcelona l'any 1926, l'Aurèlia, va saber crear, al llarg de la seva dilatada trajectòria vital, un estil i un llenguatge propi i personal perfectament compromés amb les diverses tendències avantguardistes que van conviure, amb naturalitat, amb tot el seu particular univers creatiu.



Des del meu blog et recordo avui Aurèlia Muñoz, tot destacant l'amabilitat que sempre vas demostrar quan, per motius professionals, ens vam trobar més d'una vegada, a Catalunya Ràdio, per parlar de la teva magnífica obra. Un plaer haver-te conegut!

http://www.aureliamunoz.com/

2 comentaris:

  1. D.E:P. AURÈL·LIA .

    Una llarga vida teixida i elaborada per les seves pròpies mans .

    No la puc dissociar de les seva bondat i del seu somriure .

    ResponElimina
  2. Un somriure transparent, subtil i delicat, com la seva pròpia obra!

    ResponElimina