Cercar en aquest blog

divendres, 17 de juny del 2011

Carlos de Haes l'imitador de la natura

"La finalitat de l'art és la veritat que es troba en la imitació de la natura, font de tota bellesa, raó per la qual l'artista ha d'imitar-la de la manera més fidel possible, coneixent-la a fons i no deixant-se portar per la imaginació". Aqueasta era la màxima del pintor espanyol d'origen belga, Carlos de Haes, nascut a Brussel.les el 25 de gener de 1829 i mort a Madrid en un 17 de juny, com avui, però del 1898.


Carlos de Haes posseia certes connotacions tècniques impressionistes, tot i que el tractament de la llum i del color, no responien a la vitalitat expressiva d'aquest moviment que tan estimava la reflexió pictórica sobre la natura, com defensava també de Haes.



Com els impressionistes, Carlos de Haes pintava a l'aire lliure, però només feia els esbossos dels quadres que després acabaria pintant a l'estudi. Així en va arribar a pintar 4.000, notes incloses, que trobaràs, si et plau seguir el seu camí creatiu, al Museu de Màlaga, al Museu de Lleida i al Museu del Prado.


Carlos de Haes pensava, contrariament a les meves reflexions habituals, que l'art ha d'imitar la vida, mentre que jo penso sovint que és a l'inrevés, potser perquè ara la natura no representa la bellesa como ho podia fer durant el segle XIX.

http://es.wikipedia.org/wiki/Carlos_de_Haes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada