Cercar en aquest blog

divendres, 29 de juliol del 2011

Vincent van Gogh

El 29 de juliol de 1890 moria a la localitat francesa d'Auvers-sur-Oise, Vincent Willem van Gogh, més conegut com a Vincent van Gogh, un dels pintors més significatius de finals del segle XIX i de tots els temps, i un dels homes que més han fet que jo senti el que sento pel món de l'art, tot i que la meva vida no tingui res a veure amb la d'aquest genial creador universal, tormentat per aquells mil fantasmes que el van conduir al suicidi, després d`haver pintat, amb sang de mil colors, la vida.


No sóc digne d'afegir res més al que tants entesos en la matèria han dit del gran Vincent, i només vull limitar-me a recordar-lo avui, que fa 121 anys que va morir, després d'haver tacat el groc del blat amb el negre premonitori dels corbs de la mort. Llarga vida, Vincent...i l'etern agraïment per tot el que ens has donat, malgrat la foscor d'una existència que va intentar captar la vertadera essència lluminosa de la vida!

http://es.wikipedia.org/wiki/Vincent_van_Gogh

3 comentaris:

  1. El groc del blat tacat de negre i el groc càlid dels girasols, com tu dius... d'una existència que va intentar captar la vertadera essència lluminosa de la vida!

    ResponElimina
  2. Vincent van Gogh va ser el gran girasol de la vida!

    ResponElimina
  3. Jo també l'hi vaig fer fa uns dies un petit homenatge. Crec que el mite de Van Gogh s'ha tergiversat donant-li un qualificatiu de "llunàtic" o "boig" que ens aparta del veritable home,
    http://laemociondelarte.blogspot.com/2011/06/vincent-van-gogh-cartas-theo.html

    ResponElimina