Cercar en aquest blog

dissabte, 24 de setembre del 2011

Cyprian Kamil Norwid

Deixa'm que et descobreixi avui Cyprian Kamil Norwid, poeta, dramaturg, pintor i escultor de la segona generació del romanticisme polonès, que va néixer el 24 de setembre de 1821 a Polònia i va morir el 23 de maig de 1883 a França, després de passar gairebé tota la seva vida lluny de la seva terra nadiua.


En Cyprian va tenir una existència especialment tràgica, amb problemes freqüents de pobresa, fracàs professional, amor no correspost, mala salut i aïllament social, portant la imatge, força habitual de l'artista bohemi, a la seva manifestació més extrema.


Tot i aquesta complexitat vital, en Cyprian Kamil Norwid, home de formació autodidàctica, va ser reconegut, després de ser recuperat de l'oblit, com a un dels quatre millors poetes del romanticisme polonès i com a notable creador plàstic. 


Recorrent avui la problemàtica vida d'en Cyprian, arribo a la conclusió que la meva és com una bassa d'oli, tot i els meus corresponents sotracs existencials! A tu, amable lector, segur que et passarà el mateix!


http://es.wikipedia.org/wiki/Cyprian_Kamil_Norwid

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada