Cercar en aquest blog

divendres, 7 d’octubre del 2011

Irving Penn

Fa exactament dos anys, el 7 d'octubre de 2009, moria a Nova York, als 92 anys, Irving Penn, el gran fotògraf de moda i enorme retratista nord-americà, que, per alguns crítics, va ser el primer gran fotògraf modern.


L'Irving, que havia estudiat disseny, es va dedicar també a pintar durant l'any que va passar a Mexic, i els seus dibuixos es van arribar a publicar al Harper's Bazaar, tot i que després ja va centrar el seu treball en la fotografia, treballant a Vogue, primer, com a ajudant de l'artista Alexander Liberman, i, després. com a dissenyador de les seves portades.


Després de la Segona Guerra Mundial, Penn, va adquirir enorme fama pels seus el.legants i glamorosos retrats femenins publicats a Vogue, que sempre feia sobre fons neutres, blans o grisos, per aconseguir, de manera senzilla, efectes finals espectaculars, similars als que també obtenia col.locant els seus famosos retratats en un racó impossible, en posicions originals sorprenents.


Irving Penn va ser el pont d'unió ideal entre el món de les revistes, la publicitat i les belles arts.

 

Per a Irving Penn, la paraula perfecció mai no era suficient per definir i justificar el seu treball fotogràfic, perqué sempre anava una mica més enllà, a la recerca de la perfecció impossible, tot i l'evident impossibilitat d'aconseguir-la!


http://es.wikipedia.org/wiki/Irving_Penn

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada