Cercar en aquest blog

divendres, 25 de novembre del 2011

Rosa Mª Amorós i Roelof Frankot

El meu blog d'avui, divendres 25 de novembre de 2011, reuneix dues sensibilitats artístiques, una, la de la catalana Rosa Mª Amorós, amb motiu de la inauguració d'una exposició de les seves pintures, i l'altra, la del pintor holandès Roelof Frankot, per recordar la seva trajectòria vital i professional, des del seu naixement, el 25 de novembre de 1911, avui fa exactament 100 anys, fins a la seva mort, de càncer, l'1 de desembre de 1984.


La Rosa Mª Amorós ens convida a veure la seva exposició "Pintura i pensaments" al Taller de joeiria de la Gemma i en Joan López (c/Comtal, 3, entr. 2, BCN), juntament amb els dissenys de la Gemma, en una mostra que té cinc dies inaugurals, 28, 29, i 30 de novembre, i 1 i 2 de desembre, de 6 de la tarda a 9 del vespre, tot i que després continuarà oberta fins al 9 de gener perquè puguis gaudir, practicament amb una mateixa mirada, de la finor dels dissenys de joies de la Gemma, i de la pintura, de figuració essencialista en la seva dimensió més ètnica, de la Rosa Mª Amorós.

En Roelof Frankot també va fer molts exposicions arreu del món al llarg d'una vida dirigida, en principi, cap al llenguatge de la fotografia, que finalment, va ser la d'un excel.lent pintor, de factura abstracta i cromatisme ferotge, que va aportar aires renovadors a la pintura holandesa contemporània. 

El càncer se'l va emportar l'any 1984, però la seva obra, guardada en moltes col.leccions, sobretot europees, continua mantenint viva la seva memòria, com intento fer jo, ara, amb la meva modesta aportació habitual, des d'aquest nou blog.

 http://es.wikipedia.org/wiki/Roelof_Frankot
 http://www.gemmalopez.com/ 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada