Cercar en aquest blog

dilluns, 30 de gener del 2012

Vicente Ameztoy

Em plau entrar avui en el món, fins avui, desconegut per a mi i potser també per a tu, del pintor basc Vicente Ameztoy Olasagasti (Sant Sebastià, 30 gener 1946-Villabona, 6 novembre 2001), artista considerat com el millor representant del surrealisme basc, per la seva pintura de base figurativa i connexions naturals tant amb l'obra de Magritte com amb la d'Arcimboldo.



De geni artístic natural i prematur, trobem ja en Vicente exposant per primera vegada, als 14 anys, guanyant premis de pintura, als 16, i participant en events expositius internacionals, als 18.




Tot i asssitir a classes a l'Escola de Belles Arts de San Fernando, de Madrid, es pot considerar Vicente Ameztoy com a un artista de formació autodidàctica, doncs va deixar l'escola aviat per buscar, amb llibertat i imaginació, el seu propi camí.




Un camí que es va determinar cap als anys 70 del segle passat, quan Ameztoy, va definir ja el seu personal estil figuratiu d'essència surrealista propera al món de Magritte i Arcimboldo, farcit d'elements manllevats de la realitat del paisatge basc, en entorns familiars i en la pròpia imginació de l'artista.



El lent procés de treball de Vicente Ameztoy va fer que la seva produccció fos escassa i poc visible publicament, ja que la majoria de les seves obres es troben en col.leccions privades, motiu per al qual, projectar-lo avui cap a la teva mirada, pot tenir ja un petit valor afegit més.

http://es.wikipedia.org/wiki/Vicente_Ameztoy

1 comentari: