Cercar en aquest blog

dilluns, 9 de gener del 2012

Wilhelm Busch

Wilhelm Busch, nascut el 15 d'abril de 1832 i mort el 9 de gener de 1908, va ser el caricaturista, pintor i poeta alemany, que més més va influir, amb les seves historietes satíriques escrites en vers, en el desenvolupament del còmic nord-americà.


  
Tot el seu treball creatiu està marcat pel caràcter educatiu dirigit a formar la societat en els valors que defensava l'autor, sovint en contra de les normes socials vigents, i a través d'imatges que feien riure la gent, tot i la gravetat de les situacions que plantejava.


Una de les seves historietes més conengudes  "Max i Moritz", té com a lema fonamental l'adaptació a la societat si no vols que la societat acabi amb tu, tot i que també pots intentar canviar alguna cosa, com  pretenia Wilhelm, a través dels consells morals que contenien les seves obres.


La seva poesia, farcida també de referents filosòfics, associava sovint la realitat de les persones a la dels animals, defensant sempre la tolerància entre tothom.


Wilhelm Busch va patir diversos enverinaments per nicotina al llarg de la seva vida, morint finalment, per insuficiència cardíaca, el 9 de gener de 1908, després d'ordenar la destrucció completa de la seva correspondència privada, tot i que bona part de la seva biografia queda ja tatuada per sempre en la subtilesa satírica de la seva obra.

http://es.wikipedia.org/wiki/Wilhelm_Busch

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada