Cercar en aquest blog

divendres, 17 de febrer del 2012

Graham Sutherland

Graham Sutherland (Graham Vivian Sutherland) va ser un notable artista britànic, que tot i la seva entrada tardana en el món de la pintura, ha deixat rastres interessants d'un camí plàstic marcat per l'empremta inconfusible del surrealisme.



Nascut a Londres el 24 d'agost de 1903 i mort el 17 de febrer de 1980, en Graham, va començar a pintar seriosament quan ja superava els trenta anys, després de la caiguda del mercat del gravat, tècnica a la qual s'hi havia dedicat professionalment fins aleshores.



Parlar de Graham Sutherland és fer-ho d'un pintor de paisatges particular, per el seu interès en investigar les formes curioses que ofereix la natura, fins a convertir-les en manifestacions plàstiques assimilables al llenguatge del surrealisme, algunes d'elles presentades l'any 1936 a l'Exposició Surrealista Internacional de Londres.



Des de l'any 1940, Sutherland, va ser contractat com a artista oficial durant la Segona Guerra Mundial, en el context del projecte "Artistes de guerra", i va treballar en el front domèstic, pintant les mines, la indústria i els efectes devastadors dels bombardejos.



L'any 1926 la seva vida evidencia un canvi important quan es converteix al catolicisme i omple les seves teles dels símbols propis d'aquesta religió, tot i que no abandona els seus habituals temes naturals, amb referents religiosos en algunes de les seves formes, com les de les espines.


En Graham va ser també un bon pintor de retrats, des del primer i més conegut, de Somerset Maugham, al de Winston Churchill, que, curiosament, va ser destruït per ordre de Lady Churchill, tot i que, sortosament, se'n conserven alguns dels estudis preparatoris.




Com en tants altres artistes, els trets fonamentals del camí vital de Graham Sutherland, són perfectament llegibles en el signes de la seva pintura.


http://es.wikipedia.org/wiki/Graham_Sutherland


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada