Autèntiques Nits modernistes són les que t'ofereix Món Sant Benet tots els dimecres i dijous del que encara ens queda del mes d'agost, en una proposta que et permetrà, en la mateixa vetllada, fer primer, a les 19.30h, la visita del Monestir de sant Benet de Bages en clau modernista, gaudir, després, a les 21.00h, d'un concert de Música de Cambra, i, acabar, a les 22.00h, amb un Sopar de Duro en els jardins del monestir, tot assaborint les interessants receptes gastronòmiques modernistes recuperades per a tant significativa ocasió.


Ja saps que
Món Sant Benet és el nom d'aquest
projecte cultural, turístic i de lleure, que ha sabut aprofitar, des del
2007, els encants del
Monestir de Sant Benet de Bages (Sant Fructuós de Bages), aquell important monestir benedictí del segle X que, perduda ja la seva funció religiosa, abandonats els seus espais i en estat de conservació lamentable, va ser historiografiat i restaurat per
Puig i Cadafalch, d'acord amb la voluntat de
Ramon Casas, que en va ser el propietari a partir del
1910, quan el va rebre en herència de la seva mare, convertint-lo, parcialment, en fantàstica residència d'estiu, a la vegada que el dotava d'aquest
aire modernista, gràcies als objectes d'art que hi anava incorporant, que justifiquen ara aquestes
Nits Modernistes que lliguen història arquitectònica antiga amb els nous espais que t'ofereix
Món Sant Benet en el present, com ara la
Fundació Alicia,
centre de recerca científica i gastronòmica, únic en el món, gràcies al lideratge de
Ferran Adrià, de la qual en sortiran els
fabulosos menús d'aquests autèntics
Sopars de Duro que, al costat de la música de cambra, et faran viure la vida com la vivien els modernistes del passat,
convertint els bens materials i espirituals en font permanent de plaer existencial.

La primera gran revolució gastronòmica catalana, d'essència barcelonina, es va produir a l'entorn de l'Exposició Universal de Barcelona de 1888, quan la influència francesa va envair els nostres plats habituals a la vegada que ens obriem, valents, als nous corrents alimentaris europeus, creant, en el cas de la cuina estrictament modernista, menges que responien a les seves premises bàsiques: exaltació de la natura, exotisme, sensibilitat i feminitat.
Diuen que el sol s'amaga darrere el monestir, enduent-se la claror del dia, i facilitant l'arribada d'un nou món de frescors de capvespres, suggerències nocturnes i plaents records modernistes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada