Cercar en aquest blog

dijous, 31 de gener del 2013

Shirin Salehi

L'obra de l'artista iraniana Shirin Salehi (Teheran, 1982), que viu i treballa a Madrid, s'exposará a partir del dia 12 de febrer en el FIArt (Fondo Internacional de las Artes), en el context de la setmana de l'art a Madrid, com a guanyadora del Premi del Primer Festival Internacional de Gravat Contemporani (FIG) que es va celebrar a Bilbao del 29 de novembre al 2 de desembre de l'any passat sota la direcció de Gabriela Locci, presidenta de la Casa Falconieri de Cagliari (Sardenya, Itàlia), que va convertir Bilbao en el centre de l'avantguarda del gravat contemporani, amb l'objectiu d'afavorir la generació i l'intercanvi de coneixements i experiències creatives a nivell nacional i internacional, a més a més d'impulsar la integració de les noves tècniques del gravat, tot convertint-se en la plataforma idònia, oberta, activa, dinàmica, i participativa per a tots els interessats en el mercat de l'art, del disseny i de la innovació.




  
Shirin Salehi ha obtingut aquest premi de 18.000 euros, el més ben dotat en aquests tipus d'esdeveniments, per la seva obra "Bailando con el carcelero", conjunt d'obra gràfica en format tríptic, creat com a homenatge a la novel.la "Invitado a una decapitación" de l'escriptor Vladimir Nabokov, aproximant-se al silenci i al dolor del condemnat a mort, que la protagonitza, abans de ser executat, per mitjà de la màgia i de la imaginació d'un subtil grafisme que ocupa, amb el mateix silenci, l'espai de les nostres emocions.



Aquesta obra de Shirin Salehi tanca el seu cicle d'investigació sobre els mecanismes de la matèria (fusta, metall, pvc, i d'altres) i el suport d'estampació, en un recorregut de recerca de la simbiosi de la força narrativa inherent a la matèria de treball i l'ofici propi del gravador,. tot oferint noves lectures a tècnica plàstica tan antiga, redimensionada com a llenguatge plenament contemporani, susceptible d'explicar l'inexplicable de l'existència, amb la força subtil d'un petit gest, gairebé accidental, sobre la superficie estamapada.




Felicito, des del meu blog, Shirin Salehi, i els altres finalistes del FIG Bilbao, Fátima Conesa, Michel Kotschoubey i Rossi Rosanna, les obres dels quals també acompanyaran les de la Shirin al FIArt, de la mateixa manera que celebro aquesta inciativa de la casa Falconieri d'impulsar fira i premi tan necessàris per reconsiderar l'encant de l'obra gràfica original, mai prou ben valorada, entre d'altres motius, pel seu caràcter d'obra múltiple i seriada, quan, de fet, afegeix sensibilitats texturals impensables en la pintura, aporta aspectes sorpresius en ser imatge estampada i, per tant, invertida, i, finalment, estimula el consum de l'art, perquè els seus preus són, naturalment, molt més assequibles, i poden facilitar, a molta gent, l'entrada en aquest món  i al del col.leccionisme corresponent.



2 comentaris:

  1. Hej hej!
    Interessant l obra de l artista!exposarà a Barcelona?
    Per cert, has iniciat una etapa més colorista i pictòrica! Endavant amb la teva obra també!!!
    Kisses
    Violeta

    ResponElimina
  2. Ara et veig. Segurament si que ho farà, quan acabi el projecte. La seguiré, amb el mateix interès que segueixo augmentant el color en els meus dibuixos i pintures. Petons i gràcies pel comentari.

    ResponElimina