Cercar en aquest blog

divendres, 24 de maig del 2013

Sefarad


Sternalia Productions és una empresa creada l'any 2012 per un grup d'experts en la producció d'events i projectes culturals i científics que volen ajudar-te a descobrir espais singulars creats per la societat civil des de l'època medieval fins a l'actualitat, per que coneguis els orígens, la raó de ser, els secrets ocults, els detalls més significatius, la història i la bellesa, d'alguns aspectes particulars de la teva pròpia cultura, amb els complements gastronòmics i lúdics idònis per fer d'aquestes activitats, experiències personals i col.lectives, especialment atractives.





Sota el nom de "Sefarad", Sternalia et proposa el descobriment de les empremtes de la cultura jueva a la Barcelona medieval en itineràris de caps de setmana, dissabtes amb seguretat i diumenges, previa consulta amb l'empresa organitzadora, que s'inicien a la Casa de la Seda, edifici del 1763 que va ser seu del Gremi de Velers i Velluters de Barcelona, per fer la visita guiada pel "call" barceloní, amb entrada a la Sinagoga Major, tornar a la Casa de la Seda per sopar amb receptes hosher i els menús que adjunto, i tancar la nit amb una xerrada sobre la vida i els costums de la comunitat jueva a Barcelona.


MENÚ DEGUSTACIÓ
Pa de Matzah
Primer plat
Mutabal d'albergínies
Borscht de remolatxa
Hummus de cigrons amb lluç
Segon plat
Cholent de carn (tradicional de Shabat)
Rosh Hashanah Tzimmes (Tzimmes d'any nou)
Keftas de xai
Postres
Brownie de Pesaj (brownie de Pasqua Jueva)
Coca d'Espècies
Strudel jueu de poma
Bodega
Vi blanc Vega Laurel D.O Rioja
Vi negre Monte Yerga D.O. Rioja
Cava Alday
Aigua i cafè
 
MENÚ VEGETARIÀ
Pa de Matzah
Primer plat
Mutabal d'albergínies
Borscht de remolatxa
Hummus de cigrons
Segon plat
Graellada de verdures de temporada
Postres
Brownie de Pesaj (brownie de Pasqua Jueva)
Coca d'Espècies
Strudel jueu de poma
Bodega
Vi blanc Vega Laurel D.O. Rioja
Vi negre Monte Yerga D.O. Rioja
Cava Alday
Aigua i cafè

MENÚ INFANTIL
Macarrons amb salsa de tomàquet
Escalopa de vedella amb papates fregides
Copa de gelat sorpresa





Si et plau la proposta fes les teves reserves, via telèfon (933 270 125 o 697 864 262) o on-line, i podràs seguir les explicacions de Shon Ovadia, jove guia israeliana que disfruta enormement parlant, a Barcelona, de la seva cultura, de les seves tradicions i de situacions particulars com la que provocava que els jueus fossin acusats de bruixeria, a l'Edat Mitjana, perquè no emmalatien de pesta com la resta dels barcelonins, quan, si no es posaven malalts era perquè la seva religió els obligava a rentar-se les mans i els cos i a vigilar la puresa de l'aigua i el menjar durant uns anys amb molt poca higiène, tot demostrant que la intel.ligència preclara, historicament, mai no és ben entesa per la fosca barbarie.



Al marge de "Sefarad", "Sternalia" et convida a conèixer la biodiversitat de Poblet i el seu cel, la història i llegenda del Palau Requesens, l'Observatori Fabra, amb estrelles i sopar inclòs, o qualsevol tipus d'esdeveniment que qualsevol empresa o particular, com tu, desitgi celebrar d'acord amb l'organització i realització final de "Sternalia".





2 comentaris:

  1. Claudi! Segurament que aquest no és el millor lloc per posar-me en contacte, però ja fa dies que no publiques els teus comentaris diaris, que són com el menjar i el beure, el dormir i parlar... fan falta cada dia!
    Espero que el motiu sigui qualsevol cosa menys de tristesa.

    Salutacions!
    Anna Ribot

    ResponElimina
  2. Cap problema. He estat uns dies perdut per Almeria i Càdis i ara, recent arribat, tornaré a ser el blocaire diari de sempre, amb energia renovada, gràcies, entre d'altres coses, a paraules com les teves. Abraç!

    ResponElimina