Cercar en aquest blog

dijous, 2 de maig del 2013

Tallers Oberts. Gràcia. 2013

Fa 18 anys que els artistes de Ciutat Vella van tenir la bona idea de obrir els seus tallers a la mirada de qui tingués interès en entrar en el seu espai íntim de creació, per conèxier, en contacte directe amb els creadors, el seu món, lluny de la fredor que sovint impregna l'atmosfera dels espais habituals d'exposició, on les obres semblen presentar-se més com a objectes purament venials que com a autèntiques mostren del pensament, de l'habilitat constructiva i de l'emoció de l'home contemporani convençut, tendrament, de la força trasbalsadora de la seva capacitat creativa, per a ell, com a primer receptor dels seus impactes visuals, i, finalment, també per a tots nosaltres, espectadors anònims dels seus jocs malabars de formes, colors, textures i sensacions.





Des d'aleshores la proposta d'obertura de tallers d'artista no solament s'ha mantingut, sinò que s'ha ampliat a d'altres districtes de la ciutat, augmentant també el nombre d'artistes participants, per convertir els "Tallers Oberts" en una alternativa cultural habitual en el teixit de la ciutat, que ara pren ja forma concreta i efectiva a Gràcia, on una bona quantitat d'artistes et conviden a conèixer els seus espais de treball i les seves obres més recents, el dissabte que ve, 4 de maig, de 10 a 14h, i de 17 a 20h, i el diumenge, 5 de maig, de 10 a 14h.


Però la cosa comença oficialment demà mateix, divendres 3 de maig, amb la inauguració, a les 20h, d'aquests "Tallers Oberts.Gràcia. 2013", a UNTITLEDBNC (Topazi, 14), en el context de l'exposició col.lectiva de tots els participants i amb l'el.laboració posterior, entre tots els assistents, d'un cadàver exquisit plàstic que, recordant la vella pràctica surrealista, tindrà un resultat inesperat, com a suma final de parts inconexes que, al cap i a la fí, trobaran el seu lloc natural en la gran creació multitudinària.


La Plaça de Virreina serà també marc natural del Mercat d'Art que reunirà, el diumenge 5 de maig, les obres d'artistes i artesans, paral.lelament a la creació d'una gran obra col.lectiva amb la participació de la gent que podrà deixar, en l'espai que s'assigni, la seva espontània empremta creativa, de la mateixa manera que podrà participar, a les 21h, a "Versus", un concurs de dibuix entre dos lluitadors/pintors que hauran de treballar el tema triat pel públic que decidirà, també, el guanyador de gesta artística tan particular, que tindrà, com a premi, la participació del vencedor en una exposició col.lectiva futura.


El FAD també s'afegeix a la festa amb l'exposició "Síntesi" que reuneix, del 3 al 19 de maig, les obres de tots els artistes partcipants a "Tallers Oberts" a Ciutat Vella, Poblenou, Gràcia, Poble Sec, i Sarrià-Sant Gervasi. 

  
"Tallers Oberts. Gràcia. 2013" t'ofereix la possibilitat de penetrar en els espais de creació contemporània, alhora que recorres indrets  inesperats de la ciutat de Barcelona, i et tornes una mica artista, si no és que ja ho eres abans.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada