Cercar en aquest blog

dimecres, 4 de desembre del 2013

Ictineu I

Aquest matí ha arribat al Jardí del Museu Marítim de Barcelona la nova rèplica del submarí Ictineu I que Narcís Monturiol va presentar al Port de Barcelona el 23 de setembre de 1859, en una manifestació més de les capacitats d'inventor que distingien aquest visionari figuerenc, que va ser també enginyer, intel.lectual i polític, de rellevància en el seu temps.


El pas del temps ha estat, també, la causa del projecte d'aquesta nova rèplica, ja que l'antiga, després de 20 anys sotmesa als efectes dels elements naturals, a l'aire lliure del Jardí del Museu, resultava de restauració difícil.


La nova rèplica, que és una donació de la Fundació Museu Marítim s'ha construït, durant 3 mesos, a les Drassanes Dalmau d'Arenys de Mar, amb materials més resistents que l'anterior, fa 7 metres i pesa 4 tones, té estructura metàl.lica interna, sense cap mena de maquinària, i la coberta de fusta.


La primera rèplica es va crear amb motiu de la filmació de la pel.lícula "Monturiol, el senyor del mar", de Francesc Bellmunt, i va ser cedida al Museu Marítim l'any 1993.


Dijous, 11 de desembre, a les 19h, la Fundació Museu Marítim de Barcelona farà entrega de la nova rèplica del submarí Ictineu I al Consorci de les Drassanes Reials, en un acte de lliurement formal entre les dues institucions.


http://www.mmb.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada