Cercar en aquest blog

dimecres, 18 de juny del 2014

Les Infografies de Jaime Serra

 




El Museu d'Art Jaume Morera de Lleida presenta, fins al 29 de setembre, l'exposició "Infografies" de Jaime Serra Palou (Mollerussa, 1964), l'artista i periodista, redactor en cap, des de 2007, d'infografia i il.lustració de La Vanguardia, on hi publica, els diumenges, una columna d'opinió, de la mateixa manera que ho fa, regularment, al setmanari francès Courrier International.


Diu el mateix Jaime que les seves Infografies són formes de narrar que, com la paraula, no impliquen, necessariament, l'objectivitat, i són perfectament útils per explicar realitat i/o ficció a partir d'una percepció subjectiva de les coses que fa que arribin a ser més veritat que qualsevol dels millors dels seus gràfics periodístics.




En Jaime Serra va ser reconegut, l'any 2012, per la Society for News Design com a l'infografista més influent del món en el període 1992-2012, i acumula una llarga experiència de més de 25 anys de pràctica infogràfica que li permet arribar a fer coses, en aquest àmbit, insospitades.




L'exposició "Infografies" s'ha d'entendre com una mostra de narracions i històries (sovint d'humor àcid i irònic) explicades a partir dels diagrames, cartografies o representacions abstractes de dades estadístiques que tenen com a punt de partença les inclassificables columnes d'opinió que publica, regularment, en Jaime Serra .


Som davant d'una clara manifestació de sentiments i pensaments codificats que ens connecten plenament amb l'ambit de la creació artística, gràcies als suports que fa servir en Jaime, com ara, el vídeo, l'animació, l'obra gràfica, l'art participatiu o la performance.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada