Cercar en aquest blog

dimecres, 11 de juny del 2014

Taller de baldufa

La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 i el BBVA organitzen, en el seu Espai Cultural, un interessant "Taller de baldufa", dissabte que ve, 14 de juny, de 18 a 20h, gràcies a la col.laboració del Museu de la Torneria de la Vall del Ges, i com a activitat complementària a l'exposició "Jocs del món. Aprenem jugant", que encara es pot veure fins al 27 de juliol.



Aquest taller de baldufa, a un preu de 2'50 euros, que inclou una baldufa per a cada participant, et mostrarà la variadíssima tipologia de baldufes, trompitxols o virolets, i la tècnica més adequada per aconseguir que ballin com cal, per mantenir viva una tradició molt arrelada entre nosaltres, tot fent possible, també, establir ponts de contacte entre passat i futur, i entre sensibilitats, edats i cultures, molt diverses.


El Museu de la Torneria de la Vall del Ges explica el procés d'industrialització de Catalunya a través d'un ofici artesà, com el de torner de fusta i banya, que passa de la petita producció en taller artesanal a l'àmbit de les fàbriques, amb més de 60 treballadors, durant el segle XX, amb canvis significatius en un sector de producció que  ja determinava, aleshores, els perfils del futur de la torneria de fusta.

  
L'exposició "Jocs del món. Aprenem jugant" t'ofereix un ampli ventall de jocs tradicionals, de forma lúdica i participativa, per què entenguis, més allà del plaer immediat que provoca, que el joc és, també, una gran eina educativa i vehicle idoni d'apropament entre cultures diverses que, tot jugant, descobreixen maneres de ser i de fer molt més properes.


http://www.espaiculturasabadell.cat/agenda/Jocs_del_m%C3%B3n

http://www.espaiculturasabadell.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada