Cercar en aquest blog

dissabte, 16 d’agost del 2014

Les gotes divertides de la Montse Tura

 















Després d'ocupar, humidament, l'Espai Garum de Lliçà d'Amunt, on van lliscar, en la seva dimensió estrictament fotogràfica, fins al passat 30 d'abril, les "Gotes divertides" de la Montse Tura il.luminen ara, i fins al 30 d'agost, les parets del Centre Excursionista d'Olot com a una més de les moltes propostes de la Biennal Olot Fotografia que, en la seva actual XI edició, dóna a Olot paper fotogràfic d'alta intensitat.

  
Infermera de professió, la Montse ha trobat en la fotografia de gotes d'aigua, líquid element que l'apassiona, el vheicle ideal per, en la seva concreció més estètica, expressar particulars emocions i sentiments, lligats, habitualment, a un dia a dia de rutines trencades per experiències personals connectades, sovint, amb la celebració de fets familiars excepcionals o d'aquells, generals, que indiquen canvies atmosfèrics destacables en relació als cicles estacionals de la natura.


Amb màquines molt senzilles, procediments artesanals i atrezzo ben casolà, la Montse Tura acconsegueix imatges d'alts valors estètics i emocionals, gràcies a la seva habilitat, sovint basada en la paciència, de captar la gota d'aigua en el moment de la seva caiguda que li sembla més sublim, per reflectir, a la vegada, les imatges de fruites, flors, rostres humans, rellotges, o del que sigui, que ella mateixa ha triat previament com a fons del seu particular exercici de creació fotogràfica.


Un treball de creació recollit de manera particular en el llibre "El fotón 2012" on s'hi publica la seva fotografia guanyadora del Segon Premi a la categoria de Creativitat Fotogràfica.


De gota en gota, la Montse Tura, omple de criteri, estètic i ètic, el seu món fotogràfic, i una part del nostre, quan el contemplem.






1 comentari:

  1. Molt agraïda per les teves paraules Claudi, jo no ho hauria expressat millor.
    Es tot un plaer per mi, compartir amb tothom que ho desitgi aquestes imatges, fruit de les meves emocions i sentiments que m'envolten dia a dia.
    També, evidentment, orgullosa de formar part d'aquest cartell de grans artistes de la Biennal d'Olot, una oportunitat que, fa un any, no hagués imaginat.
    Moltes gràcies Claudi, Espai Garum i Olot Fotografia...una abraçada!
    Montse Tura

    ResponElimina