Cercar en aquest blog

dilluns, 15 de setembre del 2014

Els Mites de Joan Poch

dibuix claudi
Joan Poch (Vilafranca del Penedès, 1959) ha trobat en els mites clàssis, grecs, sobretot, però també romans, el punt de partença d'un discurs plàstic, amb notables components literàris, que els recrea, en clau contemporània, per descobrir els rerafons encisadors de les històries que contenen i, sovint, la seva vigència, a voltes terrible, en les societats actuals.


En un pas més en la seva re-creació plàstico-literària dels mites del passat, en Joan Poch s'hi torna a endinsar per mitjà de les obres, normalment sobre paper, que configuren l'exposició "Mites" que s'inaugura dissabte que ve, 20 de setembre, a les 7 del vespre, a l'Espai Cultural "Can Bisa" de Vilasar de Mar (c/Montserrat, 8), per tancar-se, finalment, el 26 d'octubre.


En aquest cas, com explica  l'Emília Illamola en el text de l'exposició, en Joan va una mica més enllà dels mites de Creta i del Laberint, per acostar-se a Grècia, a tocar dels prats que encerclen l'Olímp, des d'on Zeus busca satisfer els seus desitjos.


Passa, també, a una realitat més literària i recent immortalitzada pel gran Ovidi en les seves Metamorfosis.


Significativa és, també, la frase que en el programa de mà diu: "I què hi ha de més gran que Júpiter?", com a revelació clara de les claus generadores de les obres i de l'impacte que han causat en l'anim de l'artista.



Més enllà de la mitologia particular que anima l'obra d'en Joan Poch, pots contemplar-la, també, amb mirada exclusivament plàstica, per gaudir, senzillament, de la bellesa d'unes imatges sorgides, amb tempestuosa energia, de la seva sensibilitat, i de la saviesa, humana i artística, de la seva experiència de vida.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada