Cercar en aquest blog

dissabte, 18 d’octubre del 2014

Les V Jornades Poncianes

dibuix claudi
En del context de les V Jornades Poncianes organitzades per l'Associació Joan Ponç al MNAC, ara en la seva cinquena edició quan es compleixen 30 anys de la mort de Joan Ponç, L’obra Cabra, provinent del llegat de la néta del pintor, Sarah Pons, serà cedida en dipòsit al museu per l’Associació. Es presentarà i lliurarà als assistents un llibret d’homenatge, realitzat amb els treballs d’artistes com Antoni Marí, Enric Casasses, Joan Bufill o Carme Miquel, amb l'objectiu de destacar així el llarg camí en el reconeixement d’un dels pintors avantguardistes més importants, sovint oblidat i que ara  té un lloc al Museu Nacional amb sis obres exposades de manera permament.  

 
Les V Jornades Poncianes se celebren enguany al Museu Nacional els dies 21 i 22 d’octubre, coincidint amb l’obertura de la nova presentació de la col·lecció d’art modern, que exposa per primera vegada i de manera permanent obra del pintor més jove del grup Dau al Set.


El dimarts 21 d’octubre, a les 18:30h, s’obriran aquestes V Jornades Poncianes amb un acte presidit pel Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, amb la participació de Pepe Serra, director del Museu Nacional d’Art de Catalunya, Jordi Carulla-Ruiz, president de l’Associació, Arnau Puig, filòsof i crític d’art, i Xavier Corberó, escultor i amic del pintor.



El mateix dia 21 es presentarà el llibre-recull Ponç abans de Ponç, en el qual  Pilar Parcerisas ha compilat de manera exhaustiva la crítica a l’obra i a la figura de Joan Ponç apareguda en premsa, catàlegs d’exposicions i publicacions diverses, des de l’inici de la seva trajectòria i fins a l’actualitat. El llibre compta amb textos de d’Alexandre Cirici, José Corredor-Matheos, Antoni Tàpies o Baltasar Porcel, així com amb la reproducció íntegra d’obres realitzades conjuntament entre Ponç i Joan Fuster o Joan Brossa. 


El dimecres 22 d’octubre, a les 18:30h, tindrà lloc la taula rodona “El traductor com a autor”, en la qual participaran Sam Abrams, Jaume Pons Alorda, Carles Hac Mor i Gabriel Ventura. Seguidament es farà un tast de les novetats de la col·lecció Bèsties d’Edicions Poncianes, el segell editorial de l’Associació Joan Ponç. Els seus traductors llegiran poemes de Gertrude Stein, Alen Ginsberg i Artur Cravan.



Mentre comencen aquestes Jornades Poncianes jo seré a la Roca honorant la memòria de Joan Ponç davant de la seva tomba. 





http://es.wikipedia.org/wiki/Joan_Pon%C3%A7
http://www.museunacional.cat/ca 
http://edicionsponcianes.wordpress.com/ 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada