Cercar en aquest blog

dimecres, 5 de novembre del 2014

El Casagemas inèdit

 
















Recent arribat del GMAC, el Gran Mercat d'Art Contemporani de París, veig, amb plaer, que el MNAC (Museu Nacional d'Art de Catalunya) sensible al seu projecte de recuperació reivindicativa de grans figures de l'art català desdibuixades publicament, per motius diversos, cedeix la seva Sala d'Exposicions Temporals 2 a l'univers de Casagemas a través de l'exposició "Casagemas. L'artista sota el mite", que espera la teva mirada fins al 22 de febrer de l'any que ve.


Casagemas (Barcelona, 1880-París, 1901), l'amic íntim de joventut de Picasso, amb qui compartia estudi a Barcelona i amb qui va viatjar a París, i gran amic també de Nonell, ha estat un dels artistes, pintor i escriptor, més singulars que ha donat l'art català, tot i que els seus referents personals, pel seu suicidi als vint anys, han eclipsat, habitualment, la gran qualitat de la seva obra de creació.


Sota el comissariat d'Eduard Vallès, l'exposició del MNAC, la primera gran monogràfica dedicada a Casagemas, mostra ampliament el seu treball creatiu desvelant, a la vegada, obres inèdites i completant trets biogràfics i característiques personals a través de diversos documents, textos literàris i fotografies, que acaben de definir el seu perfil íntim i professional.

  
Paral.lelament a l'exposició s'edita una monografia que recull i inventaria l'obra coneguda de Casagemas i concreta la seva biografia amb la incorporació d'abundant documentació inèdita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada