Cercar en aquest blog

dissabte, 29 de novembre del 2014

Jana Sterbak, una presència a Montserrat

dibuix claudi
La Jana Sterbak (Praga, 1955), que viu i treballa a Montreal (Canadà), mantenint contactes habituals amb la realitat europea, en tota la seva diversitat, és, per pròpia experiència vital, una artista especialment sensible a la dimensió multicultural de la vida com a motor significatiu dels seus treballs creatius, amb aportació ben personal i molt radical, sobre la condició humana, que li han donat consistència artística intrínseca i renom social internacional.



La Jana basa el seu treball de creació personal en la literatura, en els mites i en les creences que animen la nostra existència, però també en els diversos coneixements científics que l'expliquen, i en la pròpia història de l'art que la il.lustra.


Et parlo ara de la Jana amb motiu de l'exposició "Jana Sterbak a Montserrat. Una presència", que trobaràs al Museu de Montserrat fins a l'1 de març de 2015, com a visió retrospectiva, segons mirada particular de la comissària Teresa Blanch, de l'obra feta per la Jana des de l'any 1979 fins a l'actualitat, des de les seves primeres preocupacions pel cos humà en la seva lluita natural per fugir de les limitacions de la seva dimensió física, fins a l'interès actual per la cosmogonia i la corresponent conformació planetària del món.



Hem d'entendre les seves escultures com a imatges sintètiques que vibren entre la realitat i el somni, i com a suport material de diverses accions corporals que fa sovint l'artista i que es conserven enregistrades en fotografia o vídeo.



L'exposició, que presenta les obres de la Jana en interacció íntima amb les del fons del Museu de Montserrat que ella mateixa ha seleccionat, compta amb la col.laboració de la Galeria Toni Tàpies, del MACBA, i de l'Oficina del Québec a Barcelona.


http://www.museudemontserrat.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada