Cercar en aquest blog

dimarts, 30 de desembre del 2014

Jocs i joguines per recordar

dibuix claudi
S'acosten els Reis Mags de l'Orient, i, per tant, el moment de reflexió sobre la millor manera d'obsequiar els més petits de la casa amb regals que, contrariament al desenvolupament tecnològic contemporani, de sofisticats perfils i perilloses conseqüencies físiques, emocionals, i intel.lectuals,  sembla que tornen a identificar-se amb aquells valors tradicionals de sempre continguts en  objectes que conviden al joc de participació activa, fisica i mental, per agilitzar l'esperit i lluitar contra l'obesitat infantil que comença a ser problema enormement greu entre la població infantil d'arreu del món.


Bon moment, doncs, per llegir, per exemple, el llibre "Estimats Reis Mags. 35 jocs i joguines per recordar" (Albertí Editor) de Ròmul Brotons, que reuneix aquelles joguines dels últims 100 anys que han sabut materialitzar, de manera especialment significativa, els somnis i les il.lusions de moltes generacions d'infants, i de molts pares que conserven, intacte, la ingenuïtat dels primers anys de vida, i la sensibilitat necessària per detectar la bellesa i funcionalitat educacional i emocional de les joguines tradicionals, complexes en la seva admirable essencialitat.

Ròmul Brotons (Barcelona 1957) escriptor, editor, dissenyador gràfic i il·lustrador. És autor de La ciutat Captiva (2008); El triomf de la imaginació. 60 invents que han canviat el món (2010); Estimats Reis Mags. 35 jocs i joguines per recordar (2010); L’increïble vestit minvant (2011); Parcs d’atraccions de Barcelona (2011); Més lleugers que l'aire (2012) i Personatges populars, excèntrics i curiosos de Barcelona (2013).


Els 35 jocs i joguines del llibre: Barbie, bicicleta, casa de nines, cavall de cartró, cine Nic, cotxe de pedals, cotxe de metall, cub de Rubik, Exin Castillos, fireta, futbolí, Hula hoop, io-io, joguina de llauna, Juegos Reunidos, Lego, Madelma, Magia Borrás, Meccano, Milloncete, Monopoly, Nancy, osset de peluix, patins de rodes, pistola de pistons, Playmobil, puzle, robot, Scalextrix, Scrabble, Señorita Pepis, soldadet, tren elèctric, Trivial Pursuit i vídeojoc.




Bona lectura i millors Reis Mags!!!

 




  



















http://www.albertieditor.cat/ficha.php?id_producto=5873
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada