Cercar en aquest blog

dijous, 19 de març del 2015

Leopoldo Pomés, la gran retrospectiva

dibuixos claudi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Leopoldo Pomés. Flashback" és el títol de la nova exposició de la Fundació Catalunya-La Pedrera que, en clau d'important retrospectiva, i sota el comissariat de Julià Guillemón, t'espera a la barcelonina Pedrera fins al 12 de juliol, mentre ocupa avui l'espai que li correspon d'aquest blog, d'acord amb la informació rebuda per part de la pròpia Fundació Catalunya-La Pedrera, que transcric directament.


Leopoldo Pomés (Barcelona, 1931)  és un dels noms indiscutibles de la fotografia contemporània catalana de la segona meitat del segle xx. Fotògraf, publicista, cineasta, dibuixant, poeta, empresari i gastrònom, Leopoldo Pomés ha mostrat al llarg de la seva dilatada carrera una passió constant per la imatge.


Home polièdric de mirada incisiva, personalitat desbordant i una extraordinària capacitat de seducció, Pomés va saber superar els estrets límits del «salonisme» i la crònica fotogràfica de la Barcelona dels anys cinquanta i seixanta i captar l’esperit dels nous temps. Amb un potencial poètic enorme, ràpidament va esdevenir un creador innovador en el camp de la publicitat, que aleshores tot just començava a despertar a l’Espanya del «desarrollismo». 


Des del 1961, any en què va crear l’Studio Pomés, no ha deixat de combinar la seva passió per la fotografia amb la seva dedicació professional a la publicitat.


L’exposició, que compta amb més d’un centenar d’obres, recorre minuciosament el seu vast univers creatiu, des dels seus inicis vinculats al grup Dau al Set fins a l’actualitat, tot repassant el seu itinerari vital i visual.


Elegant, lluminós, sofisticat, sensual: són algunes de les característiques de l’estil que Leopoldo Pomés va desenvolupar des de començaments dels anys seixanta, quan va crear, juntament amb Karin Leiz, l’Studio Pomés. L’estil Pomés va revolucionar la publicitat a Espanya: va oferir una imatge moderna d’homes i dones que, gràcies a nous productes de consum, podien viure una vida més còmoda i agradable, més bella i interessant. Les fotografies de Pomés també van canviar. Es va concentrar en el treball d’estudi i va esdevenir un mestre del retrat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada