Cercar en aquest blog

diumenge, 12 d’abril del 2015

Baby Patufet

Ja el vaig veure, amb tanta sorpresa com plaer, el dia de la final de la Copa Catalunya, quan sortia de la barcelonina estació de metro d'Alfons X per dirigir-me al camp de l'Europa, l'equip que se la jugava contra el Girona, i que, finalment, la va guanyar per un definitiu 2-1.


I l'he tornat a veure avui, sense la sorpresa del primer dia, però amb el mateix plaer, quan he tornat a sortir a Alfons X per veure el partit que l'Europa ha perdut, malauradament, contra un dels seus rivals historics, la Muntanyesa, per 0-1.


Et parlo de Baby Patufet, el carrusel més antic que hi ha encara a Barcelona, amb uns cent anys de vida i tota la bellesa que amaga atracció infantil tant entranyable i preuada peça de qualsevol sensible col.leccionista d'antiguitats o de tot amant de l'art.


Quan jo era petit en deiem "Caballitus", més tard, parlant amb els meus fills, en vam dir "Cavallets", i ara puc fer servir el nom de "Carrusel" o el de "Tiovivo", la seva superconeguda forma  tradicional castellana.


Hagis d'anar o no al camp de l'Europa, mira de baixar, algun dia, a Alfons X, per contemplar amb els teus ulls més emocionals aquest fantàstic carrusel "Baby Patufet".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada