Cercar en aquest blog

dissabte, 9 de maig del 2015

Laura Salvador, en exposició

dibuixos claudiTinc el nou plaer de  comunicar-te que, fins al 15 de juny, l'exposició "Orgànic" de la Laura Salvador, espera la teva mirada al Mas Pi Art, l'espai que el Restaurant Mas Pi de Verges dedica al món de l'art, segons el criteri seleccionador, i la sensibilitat plàstica, de l'amic, i alhora artista visual, Jordi Bofill.

obres Laura
 

Recullo, dons, en aquest post, la notícia d'aquest nou i interessant event cultural, alhora que aprofito les pròpies reflexions de la Laura per aproximar-me, i aproximar-te, a les raons de ser del nom genèric de l'exposició i de la realitat dels seus continguts.


ORGÀNIC és una sèrie pictòrica que ens parla de l’ésser humà desde diferents vessants.


Un treball que ens recorda que sóm éssers vius i com a tal, estem formats d’àtoms i mol.lècules que configuren una estructura organitzada i complexa. Aquesta estructura ens aporta la capacitat de cumplir i d’exercir funcions tant bàsiques com la relació, la reproducció o la nutrició des del propi naixement fins a la mort.


Conceptes com la transició d’un estat a un altre de l’obra Emerger, l’harmonia de les relacions que deriven en la unió sexual de Entrelazados o Organic 3, la relació neuronal entre el cervell i el cor (El cerebro en el corazón, Cerebêllum-Cor) o referents més bàsics com el batec del cor, les entranyes (Corazón volteando, Desde las entrañas), les connexions nervioses (Danza de axones II, Neuronum, Hellica, Materia, Ramus), l’adn o les cèl·lules (Cattena, Cellula 1 / 9) desemboquen en l’obra Hacia el país de las maravillas, una gran espiral que representa el desenvolupament i el moviment i que pretén portar-nos a un viatge cap a l’eternitat. 


És l’inici i el final, el naixement i la mort, la transformació de tot organisme.

orgànic -a
1 1 adj. [LC] [QU] Relatiu o pertanyent a un òrgan o a un sistema d’òrgans.
L’estructura orgànica dels animals i de les plantes.
1 2 adj. [LC] [QU] Relatiu o pertanyent als éssers organitzats. Cossos orgànics.
Vida orgànica.
1 3 adj. [LC] [QU] Que deriva dels éssers organitzats. Restes orgàniques.
1 4 adj. [MD] En med., que és produït per una alteració anatòmica. Trastorn
orgànic.
2 1 adj. [LC] [AD] Relatiu a les parts essencials d’una cosa, a la seva constitució o
estructura, no secundari o accidental. Llei orgànica.
2 2 adj. [LC] [FL] Que té la seva raó d’ésser en l’etimologia del mot en què es
troba, s’aplica a algunes vocals o algunes consonants.

http://www.laurasalvador.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada